Galeria Stelei se teme de instigatorii dinamovişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

campionat. Mai mult, Becali a declarat că are informaţii conform cărora, galeria dinamovistă plănuieşte să infiltreze mai mulţi fani ai alb-roşilor în galeriile rapidiste şi steliste,

campionat. Mai mult, Becali a declarat că are informaţii conform cărora, galeria dinamovistă plănuieşte să infiltreze mai mulţi fani ai alb-roşilor în galeriile rapidiste şi steliste, pentru a instiga la insulte rasiste şi pentru a provoca astfel suspendările celor două echipe din Cupa UEFA. Scandalul a pornit de la liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă, care a aflat de planurile dinamoviştilor. "Imediat după partida cu FC Naţional, am primit un mesaj pe telefonul mobil prin care un prieten mi-a transmis că mai mulţi suporteri dinamovişti s-au întâlnit într-un bar din Berceni, pentru a pune la cale infiltrarea instigatorilor. Un cunoscut suporter dinamovist vorbea altor cinci-şase persoane cărora le spunea că în galeria Stelei vor apărea la meciuri câte 50-60 de fani dinamovişti care vor instiga la insulte rasiste. Amicul mi-a spus că cineva dă bani pentru toate acestea, dar nu a dat nume, pentru că se teme", a precizat liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă pentru Adevărul.

"Vor risca foarte mult"
Cea mai expusă echipă în cazul unor asemenea manevre este Steaua, o mare parte din repertoriul galeriei constând în scandări prin care rapidiştii sunt numiţi ţigani. Mai mult, roş-albaştrii sunt recidivişti în ochii UEFA, după ce au mai fost suspendaţi o dată, după ce au insultat un jucător de culoare al lui Shelbourne, în iulie 2005. De asemenea, noile reglementări FIFA prevăd descalificări din competiţiile europene şi chiar retrogradări în campionatele interne pentru cluburile recidiviste în cazul scandărilor rasiste. Suporterii stelişti plănuiesc să se organizeze în aşa fel încât să nu poată acţiona eventualii instigatori. "În partida retur, voi trimite câte două brigăzi la tribunele I şi II, iar de la Peluza Sud se vor împrăştia în tot sectorul. Dacă va striga cineva o singură scandare rasistă, riscă foarte mult, pentru că e clar că nu e stelist", a precizat Gheorghe Mustaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite