Galeria lui Dinamo a dat recital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul dintre suporterii celor doua echipe, care a inceput cu o ora inainte de primul fluier al arbitrului, a fost castigat net de fanii dinamovisti

Derby-ul campionatului dintre Dinamo si Steaua a starnit un interes enorm, astfel incat cele 16.000 de tichete puse in vanzare s-au epuizat inca de joi, iar clubul Dinamo a avut un beneficiu net de 1,5 miliarde de lei din vanzarea biletelor. Tribunele au fost pline cu o ora inainte de primul fluier al arbitrului, prilej pentru cele doua galerii sa-si inceapa traditionalul duel. Galeria lui Dinamo, plasata la peluza "Catalin Haldan", a profitat de avantajul terenului propriu impunandu-se in fata rivalilor. Dinamovistii au afisat mai multe bannere pe care erau inscriptionate mesaje precum: "Peluza nord - istoria pe care o invidiati, visul unor complexati" sau "5.000.000 de oi, o singura pasune, Ghencea!". Rivalii stelisti au fost mai intai provocati de mascota dinamovista "Dino", infatisand un caine rosu", care a poposit in fata galeriei "ros-albastre" si a facut gesturi obscene fanilor. Imediat, o ploaie de obiecte s-a indreptat spre mascota, nebunia suporterilor fiind potolita de un jandarm care l-a gonit pe "Dino" din dreptul fanilor stelisti. Momentul intrarii echipelor pe teren a coincis cu afisarea de catre fani a unor bannere imense. Dinamovistii, in mijlocul unei mari de steaguri alb-rosii, au afisat doua personaje de desene animate care infatisau o pisica alergata de un caine. In replica, stelistii au desfasurat un banner cu patru suporteri ai celor mai importante echipe din tara, Dinamo, Craiova, Rapid si Steaua, uniti impotriva tratamentului impus de jandarmi.
Ioan Andone:
"Simt o bucurie imensa"
"Victoria echipei Dinamo nu poate fi pusa la indoiala. Am facut o prima repriza exceptionala si ne-am creat multe ocazii. In a doua repriza ne-am retras. Rezultatul ne ajuta. O sa ne batem, ca si pana acum, pana in ultimul minut. Dinamo da dovada de o unitate de grup extraordinara. Din cate am inteles, Steaua a contestat executia prea rapida a lui Florentin Petre, din care s-a marcat golul numarul doi. Corpodean nu a gresit decisiv nici pentru Steaua, nici pentru Dinamo, cu toate ca eu cred ca am fi putut primi un penalti la Semeghin. Ii felicitam pe jucatorii mei si la 1-1. Simt o bucurie imensa, pentru ca nu pot sa uit primul meu meci la Dinamo si infrangerea suferita in fata Stelei la inaugurarea nocturnei. Intrarea lui Alexa la Neaga a fost regulamentara".
Victor Piturca:
"Dinamo a luat o optiune serioasa in privinta campionatului"
"Mai sunt 12 etape de jucat, insa Dinamo a luat o optiune serioasa in lupta pentru castigarea campionatului. Nu am inteles de ce arbitrul nu l-a eliminat pe Alexa, care a avut o intrare huliganica, criminala, la Neaga. In plus, la lovitura libera din care a marcat Grigorie, Petre a executat inaintea fluierului arbitrului".
Claudiu Niculescu:
"Au venit, au luat doua goluri si au plecat linistiti acasa"
"Au venit, au luat doua goluri si au plecat linistiti acasa. Este o victorie meritata. O voi sarbatori alaturi de colegul meu Barcauan. Bine ca nu ne vedeti in vestiar, cand o sa ne pupam si o sa fim si dezbracati. Am ajuns prea sus si mi-a fost foarte greu sa escaladez acest munte. Am ajuns in varful Everestului si am ameteli. E greu sa privesti de sus in jos".
Cosmin Barcauan:
"O sa am grija de Claudiu sa nu aiba rau de inaltime"
"A fost extraordinar si nu pot sa va spun in cuvinte ce am simtit cand am marcat. Importanta este victoria, nu cine a marcat. Au fost 94 de minute muncite si meritam sa castigam. Nu am avut emotii mai mari decat la celelalte meciuri. Cred ca vom sarbatori victoria cu sampanie si trabuc. Ii promit lui Claudiu ca voi avea eu grija de el, sa nu aiba rau de inaltime".
Valeriu Rachita:
"A fost furt pe fata"
"A fost furt pe fata. Arbitrul trebuia sa mai prelungeasca partida cu cateva minute dupa marcarea golului al doilea de catre dinamovisti. Dupa ce mingea a fost repusa de la mijlocul terenului, arbitrul a stat cinci secunde si a fluierat finalul jocului".
Anghel Iordanescu:
"N-am remarcat nici un jucator de la Steaua"
"A fost un derbi prin traditie si istorie, dar nu prin spectacol si joc. Partida a fost sub nivelul jocului Steaua-Rapid. Campionatul inca se joaca si sper sa fie totul pe teren. Am remarcat doi jucatori de la Dinamo si nici unul de la Steaua".
Cornel Dinu:
"Am terminat scoala de mult si nu pot sa dau o nota acestui meci"
"Am terminat socala de mult si nu pot sa dau o nota acestui meci. A fost o partida tensionata, dar Dinamo a meritat victoria. Steaua a avut in Rachita cel mai periculos om si asta spune multe".
"Cristi Borcea:
"Lasati-ne sa ne antrenam pentru Champions League"
"Dinamo a fost mai buna, iar Steaua a avut o jumatate de ocazie si a dat un gol. Va fi un retur greu, dar lasati-ne sa ne antrenam pentru Champions League. Consider ca, din moment ce conducem detasat in clasament, jucam cel mai frumos fotbal. Nu ne este frica de nimeni, poate doar de noi, de accidentari si de suspendari. Vreau sa ma mai uit la faze, dar consider ca noi am fost dezavantajati astazi de arbitru. Am vazut ca suporterii Stelei au stat mai mult. Probabil asteptau prelungiri, dar meciul de terminase. Inainte de meci am avut doua nopti de nesomn, iar acum voi avea inca doua".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite