Gâlceava patronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derby-ul etapei a patra a Ligii I dintre CFR Cluj şi Steaua se anunţă a fi un război total cauzat de rivalitatea dintre finanţatorii celor două formaţii. Nici antrenorii Gică Hagi şi Ioan

Derby-ul etapei a patra a Ligii I dintre CFR Cluj şi Steaua se anunţă a fi un război total cauzat de rivalitatea dintre finanţatorii celor două formaţii. Nici antrenorii Gică Hagi şi Ioan Andone nu s-au putut abţine înaintea confruntării.

Chiar dacă CFR Cluj joacă în Liga I de doar trei sezoane, între ardeleni şi stelişti s-a născut o rivalitate acerbă. Denumiţi adesea "unguri" de către patronul roş-albaştrilor Gigi Becali, clujenii l-au chemat de nenumărate ori pe latifundiar la Comisia de Disciplină.

Partida va fi condime- ntată şi de orgoliile celor doi tehnicieni. Hagi se află în faţa primului adversar redutabil de când a preluat Steaua, în timp ce Ioan Andone trebuie să facă uitat eşecul usturător din faţa ciprioţilor de la Anorthosis. Derby-ul de la Cluj va fi transmis în direct în această seară de Kanal D, de la ora 20:30. "Batem la două goluri diferenţă" a fost afirmaţia preşedintelui clujean Iuliu Mureşan, care a inflamat spiritele în Ghencea.

Animat de o veche rivalitate cu patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a replicat prompt: "Ei nu se pot compara cu mine nici ca tradiţie, nici ca investiţii. Cum să fie CFR egală cu Steaua? Niciodată nu o să se întâmple acest lucru. Steaua e Steaua, CFR e CFR. Ei nu pot să bată Steaua niciodată în viaţa lor. Ei nu trebuie să fie trataţi egal cu Steaua niciodată, pentru că nu au făcut ei ce a făcut clubul din Ghencea", a precizat latifundiarul cu trimitere la arbitraj.

CFR vrea să facă uitat meciul cu ciproţii Înfrângerea neaşteptată de joi seară din faţa ciprioţilor de la Anorthosis a sunat alarma în rândurile "vişiniilor". "Eşecul usturător îi motivează pe jucători pentru partida cu Steaua pentru că la 1-3 intri în pământ de ruşine", a spus patronul Arpad Paszkany. În sezonul trecut, după ce Steaua a câştigat cu scorul de 2-1 la Cluj, a izbucnit un scandal de amploare când trei jucători, Adrian Anca, Cristian Coroian şi Vasile Jula au fost bănuiţi că nu şi-au apărat corect şansele şi au fost trimişi la echipa de tineret. CFR şi Steaua sunt echipele care au cheltuit pe transferuri cel mai mult în această vară dintre toate echipele din Liga I, Becali şi Paszkany fiind conducătorii cu cea mai mare dare de mână. Astfel, vicecampioana a achiziţionat 12 jucători pentru care a plătit peste opt milioane de euro, în timp ce formaţia ardeleană a cumpărat nouă fotbalişti cu 4,5 milioane de euro.

Augustus, mărul discordiei Delegarea arbitrului Augustus Constantin la centru a învolburat şi mai mult apele. După ce iniţial şefii lui CFR au dat de înţeles că "centralul" va avantaja Steaua, Gigi Becali a contraatacat. "Mai prieteni sunt cei de la CFR Cluj cu Augustus Constantin decât sunt eu. Oricum, Augustus nu va ţine niciodată cu Steaua, dar nici împotriva Stelei nu va fi.

Dar dacă va ciupi, va ciupi pe Steaua, nu pe CFR. Pentru a mă lupta împotriva arbitrajelor, trebuie să fac o echipă puternică şi să bat fără probleme", a fost declaraţia lui Becali, care a stârnit ironia preşedintelui gazdelor, Iuliu Mureşan: "Noi nu suntem prieteni cu niciun arbitru. Astea sunt declaraţiile marca Gigi Becali. Totuşi, înainte să vorbească, Becali ar trebui să se uite pe cine au ajutat arbitrii în primele etape. Pe noi sau pe ei? Pe cine au ajutat arbitrii în meciul Dinamo-CFR Cluj când el a fost în tribună şi la final a spus că a dat nu ştiu câţi bani ca să ducă echipa pe locul doi?", s-a întrebat, retoric, Mureşan.

Atât CFR Cluj, cât şi Steaua acordă primele pentru jucători la pachet. Roş-albaştrii au promişi câte 15.000 de euro de jucător dacă, după ce au câştigat primele trei partide din acest sezon, vor câştiga şi la Cluj. În schimb, clujenii au avut promişi câte 10.000 de euro pentru patru succese în primele patru etape. Chiar dacă CFR a pierdut deja puncte în duelul cu Poli Timişoara, este totuşi de aşteptat ca fotbaliştii lui Andone să primească primele în cazul în care bat Steaua. CFR este însă favorită la casele de pariuri având o cotă de 2,50 la victorie, în timp ce Steaua are o cotă de 2,60 în cazul unui succes.

Hagi - Andone, rivalitate de 20 de ani

Dacă duelul patronilor durează de trei ani, în ceea ce priveşte antrenorii, rivalitatea dintre Gică Hagi şi Ioan Andone durează de peste 20 de ani. La fel ca în urmă cu două decenii, Hagi apără culorile Stelei, spunând că adevăratul derby e doar cel cu Dinamo. Andone nu mai este dinamovist, ci intenţionează să câştige titlul cu CFR Cluj. "Ando" chiar l-a ironizat pe tehnicianul stelist, la scurt timp după ce Hagi a preluat funcţia. "Ce Hagi mai este Rege? Haideţi să fim serioşi. Este un antrenor ca şi mine, unul dintre cei care vrea să câştige campionatul. Acum vom vedea care va reuşi să facă acest lucru", a spus Andone. Steaua conduce detaşat la capitolul confruntări directe cu CFR, câştigând cinci şi pierzând doar o partidă în ultimii trei ani.

Personal mă voi duce la jucători şi voi vorbi cu ei. Nu vreau doar o simplă victorie cu CFR, vreau să fie măcel pe teren.
Gigi Becali,
finanţator Steaua

Cred că eşecul usturător din partida cu Anothosis îi va mobiliza pe jucători şi vom reuşi să învingem
Steaua
Arpad Paszkany,
patron CFR Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite