Gabriela Szabo, laureata anului 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UNITER.Motivaţia acestei alegeri a fost prezentată şi în textul care a apărut pe diploma oferită marii sportive: "Medalia olimpică de aur cucerită la Sydney, în 2000, a reprezentat

UNITER.
Motivaţia acestei alegeri a fost prezentată şi în textul care a apărut pe diploma oferită marii sportive: "Medalia olimpică de aur cucerită la Sydney, în 2000, a reprezentat încununarea unei cariere de excepţie, în care numele Gabrielei a fost întotdeauna asociat succesului. Cu un an înainte, când a câştigat circuitul Golden League, a fost desemnată nu doar cea mai bună atletă a lumii, ci şi cea mai bună sportivă de pe mapamond. I s-a propus, în repetate rânduri, să concureze pentru alte ţări, în schimbul unor avantaje consistente, dar a refuzat de fiecare dată, neuitând nicio clipă de unde a plecat".
"Nu mă aşteptam să vină atâta lume ca să mă susţină. Vreau să vă mulţumesc pentru acest premiu, care reprezintă o încununare a muncii mele de atâţia ani", au fost primele cuvinte rostite de multipla campioană olimpică, mondială şi europeană, care a fost încurajată "din tribună" şi de alţi foşti laureaţi, Nicolae Mărăşescu, Dan Grecu, Ionuţ Lupescu şi Octavian Belu. Gabriela Szabo a primit Diploma de Excelenţă din partea directorului editorial al ziarului Adevărul, Corina Drăgotescu. "Dacă în această sală ar fi fost politicieni, n-aş fi avut asemenea emoţii. În decursul anilor, Gabriela Szabo a depus multă muncă, iar determinarea a ajutat-o să ajungă la performanţe extraordinare. Gabi are o fibră de oţel, care nu o lasă să se îndoaie. Ea este un exemplu de voinţă şi dăruire. Este o mare onoare să-i ofer acest premiu. Sper să însemne şi pentru ea ceva special", a spus Corina Drăgotescu, în timp ce Răzvan Mitroi, redactorul-şef al Adevărului, a declarat: "Toţi câştigătorii de până acum au dovedit calităţi în managementul sportiv. Vrem să promovăm foştii performeri care acum lucrează în management. Este vorba despre oameni tineri, de forţă, oameni de valoare, iar Gabi este prima femeie care primeşte acest premiu". Victor Macri, general manager Special Media, crede că decernarea acestui premiu Gabrielei Szabo a fost o alegere inspirată. "Este un semn de apreciere pentru ce a făcut în sport. Pe mine, unul, m-au impresionat sacrificiile ei, să tot alergi atâţia ani… Aşa că îi doresc sănătate şi împlinirea tuturor viselor", a spus Victor Macri. Nicolae Mărăşescu, primul câştigător al Premiului de Excelenţă, ne-a declarat: "O cunosc pe Gabi încă de când era junioară. Este cel mai mare sportiv al României de după 1990. Merită cu prisosinţă această distincţie şi nu ştiu când vom mai avea o atletă de asemenea valoare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite