Frumoasa tenismAna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Maria Şarapova, sârboaica Ana Ivanovic este una dintre cele mai sexy jucătoare din tenisul profesionist. În plus, ea are şi valoare, ocupând locul 4 WTA. S-a născut pe 6

Alături de Maria Şarapova, sârboaica Ana Ivanovic este una dintre cele mai sexy jucătoare din tenisul profesionist. În plus, ea are şi valoare, ocupând locul 4 WTA.

S-a născut pe 6 noiembrie 1987 la Belgrad. Are 1,85 metri şi 72 de kilograme. În acest an a câştigat trei turnee de simplu, iar în conturile sale se pot regăsi trei milioane de dolari. În plus, a jucat finala la Roland Garros şi semifinala la Wimbledon. Numele ei? Ana Ivanovic.

În 2003, sârboaica ocupa locul 703 în ierarhia WTA, însă are şanse mari să încheie acest an pe locul 4 WTA. O ascensiune fantastică, având în vedere faptul că abia a împlinit... 20 de ani. Tot în acest an a reuşit să intre, în premieră, la Turneul Campioanelor, fiind învinsă în semifinale de Justine Henin, scor 4-6, 4-6. În acest sezon, sârboaica a făcut câteva jocuri excepţionale, reuşind să le învingă pe Jelena Jankovic, pe Maria Şarapova, pe Svetlana Kuzneţova şi pe Nadia Petrova.

Singura care o bate constant este belgianca Justine Henin. "Cu siguranţă, acesta a fost cel mai bun an al carierei. Primele luni au fost dezamăgitoare, dar apoi mi-am revenit şi am obţinut câteva victorii senzaţionale. Acum voi pleca în vacanţă. Încă nu ştiu unde, deoarece părinţii mei vor ca această destinaţie să fie o surpriză", s-a confesat Ana.

Dar sârboaica nu are succes doar pe terenul de tenis. Frumuseţea ei nu a rămas neobservată, astfel că site-ul askmen.com a nominalizat-o, de curând, printre cele mai dorite 99 de femei din lume pentru anul 2008.

Îndrăgostită de cărţile de istorie

Ana a început tenisul la vârsta de cinci ani, după ce a văzut un meci al Monicăi Seles la televizor. A sunat imediat la o şcoală locală de tenis şi i-a implorat pe părinţi s-o ducă la acest sport. Mama, Dragana, este avocat, în timp ce tatăl, Miroslav, este economist. Îi place să evolueze pe toate suprafeţele de joc, iar lovitura preferată este dreapta.

Iubeşte filmele horror, citeşte multe cărţi de istorie, ascultă muzică pop şi R&B. Îl admiră pe Roger Federer pentru profesionalismul său şi are o singură superstiţie: nu bate mingea decât o dată înainte de a servi. Se descrie ca fiind o mare timidă, determinată şi extrem de competitivă pe terenul de tenis. Consideră că cele mai importante momente pe care le-a trăit în tenis sunt victoria în partida cu Mauresmo la ediţia din 2005 a Roland Garrosului, dar şi victoria contra Martinei Hingis în finala din 2006 a turneului de la Montreal.

A jucat contra lui Agassi

Tot în acest an, Ivanovic a avut parte de o experienţă inedită. Ea trebuia să joace un meci demonstrativ de dublu, alături de Agassi, Ivanisevic şi Henin. Dar, când a ajuns pe terenul de tenis, a constatat că nu era decât ea şi Agassi. Aşa că a fost nevoită să joace împotriva americanului, unul dintre jucătorii admiraţi în copilărie. "Nu a fost decât un tie-break, pe care el l-a câştigat cu 7-4. După joc, el mi-a dat câteva sfaturi despre cum să-mi îmbunătăţesc jocul. Am fost foarte emoţionată", a povestit, pe site-ul ei, jucătoarea din Serbia.

Reporter pentru o zi

La ediţia din acest an a US Open, Ana Ivanovic s-a transformat în reporter pentru o zi. La petrecerea jucătorilor, ea s-a apucat să-i intervieveze pe Roger Federer, Venus Williams şi Novak Djokovic, iar materialul a fost difuzat de postul "The Tennis Channel". "A fost distractiv să mă aflu în spatele microfonului. Dacă aş fi reporter, aş pune numai întrebări dificile.

Este foarte interesant să-i vezi pe jucători cum se fâstâcesc în faţa ta", a menţionat jucătoarea, care la începutul anului a fost comentatoare fără voia ei. La unul dintre turneele de pregătire care preced Australian Open, de Ana s-au apropiat câţiva jurnalişti de la un post de radio australian ce transmitea pe internet.

Ea s-a pregătit pentru a acorda un interviu, dar cei de la postul de radio au pus-o să comenteze live un meci al Mariei Şarapova. "Am fost şocată, mai ales că toată lumea vorbea despre o posibilă întâlnire între noi. A fost prima oară când am făcut aşa ceva, dar mi-a plăcut. Sper să mai repet experienţa", şi-a amintit Ivanovic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite