Frica strică treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata României se numără printre cele mai slabe echipe de la Euro 2008 Cele mai puţine goluri, cele mai puţine şuturi la poartă şi cele mai puţine cornere obţinute sunt

Selecţionata României se numără printre cele mai slabe echipe de la Euro 2008

Cele mai puţine goluri, cele mai puţine şuturi la poartă şi cele mai puţine cornere obţinute sunt "performanţele" naţionalei lui Piţurcă la turneul final.

Echipa naţională a României s-a remarcat la Campionatul European printr-o serie de contraperformanţe. Deşi a obţinut două remize în faţa finalistelor Mondialului de acum doi ani, Italia şi Franţa, selecţionata tricoloră a terminat campionatul printre codaşe.

Echipa condusă de Victor Piţurcă se află printre formaţiile de la Campionatul European care au marcat cele mai puţine goluri, printre cele care au tras cele mai puţine şuturi la poartă şi este echipa care a beneficiat de cele mai puţine cornere, conform unei statistici publicate de site-ul competiţiei.

La aceste capitole deloc de invidiat, România se află alături de selecţionate cu pretenţii, precum vicecampioana mondială Franţa sau campioana europeană din 2004, Grecia. Selecţionata tricoloră a ocupat locul 12 la finalul acestui turneu, cu două puncte acumulate, depăşind astfel Franţa, Austria, Polonia şi Grecia.

"Piţurcă a clacat"

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, se află pe locul opt într-un clasament al selecţionerilor de la Campionatul European întocmit de cotidianul italian "Corriere dello Sport". "În momentul decisiv, a clacat. Are un talent - Mutu, un lider - Chivu, dar restul jucătorilor nu sunt la înălţime", a notat sursa citată.

Pe prima poziţie a topului se află selecţionerul Spaniei, Luis Aragones, care a câştigat titlul european cu naţionala iberică. Aragones a fost urmat în această ierarhie de tehnicianul turc Fatih Terim şi de selecţionerul Rusiei, olandezul Guus Hiddink.

Reperele tricolorilor

Cele mai puţine goluri - România, Franţa, Grecia, Austria, Polonia (1)
Cele mai puţine şuturi la poartă - România şi Suedia (33)
Cele mai puţine cornere - România (9)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite