"Francezii ne sunt net superiori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Segărceanu susţine că Andrei Pavel a jucat senzaţional, dar că nu se putea mai mult. Căpitanul nejucător al României a apreciat evoluţia lui Pavel, chiar dacă are 34 de ani, dar

Florin Segărceanu susţine că Andrei Pavel a jucat senzaţional, dar că nu se putea mai mult.

Căpitanul nejucător al României a apreciat evoluţia lui Pavel, chiar dacă are 34 de ani, dar şi a tinerilor Mergea şi Tecău, pe care i-a sfătuit să-şi facă un program comun şi astfel să evolueze mai mult la dublu.

Adevărul: Domnule Segărceanu, unde s-a făcut diferenţa între România şi Franţa?
Florin Segărceanu: Chiar dacă jucătorii noştri s-au pregătit foarte bine în această săptămână, experienţa a făcut diferenţa. Mai ales în momentele importante. Apoi, trebuie să recunoaştem că francezii sunt net mai buni decât noi.

- Cum aţi caracteriza evoluţia băieţilor noştri?


- Pavel a jucat senzaţional, cel puţin în primul set cu Tsonga, dar are totuşi 34 de ani, iar această vârstă s-a văzut pe finalul acelei partide. Hănescu a jucat mai bine decât anul trecut, dar din păcate nu are fizicul necesar să se bată cu Gasquet în cinci seturi. Mergea şi Tecău au jucat foarte bine, dar în primele două seturi nu au putut ţine foarte aproape de francezi.


- V-aţi gândit la înlocuitori pentru Pavel, pentru că mult nu prea poate să mai joace…
- O să vedem ce o să fie fără Pavel. Sperăm ca la simplu el să fie înlocuit de Alexandru Luncanu sau Marius Copil.


- Mergea sau Tecău nu reprezintă o soluţie pentru simplu?


- Noi i-am încurajat să joace la dublu, dar ei voiau simplu, pe suprafeţe diferite, de aceea era foarte greu să aibă un program comun.
Sper să-şi dea seama că trebuie să-şi schimbe priorităţile în carieră şi să joace mai mult dublu. Sperăm să înceapă un nou program şi până în toamnă să-i vedem în prima sută la dublu.

Se retrage Andrei Pavel?

Numărul unu în echipa de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat la Sibiu că se gândeşte din ce în ce mai mult să se retragă din activitatea competiţională. "Corpul cere pauză, de multe ori joc cu dureri, dar iubesc competiţia. În schimb, nu îmi mai place să mă antrenez. O să iau o decizie după ce mă voi consulta cu familia", ni s-a confesat Pavel.

În vârstă de 34 de ani, "Cneazul" a jucat doar două turnee în acest debut de an, la Doha şi la Australian Open, dar de fiecare dată a fost eliminat în primul tur. Până în acest moment, el a câştigat din tenis puţin peste cinci milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite