Fotbalul este sub sechestru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a dispus blocarea conturilor a patru echipe de Liga I Procurorii au blocat, la solicitarea ANAF, conturile echipelor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul

DNA a dispus blocarea conturilor a patru echipe de Liga I

Procurorii au blocat, la solicitarea ANAF, conturile echipelor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi.

Transferurile realizate de cele patru grupări fac obiectul unei ample anchete a Diviziei Naţionale Anticorupţie. Procurorii urmează să declanşeze procedura de instituire a sechestrului pe bunurile celor învinuiţi.

Această măsură va fi luată pentru ca diferenţa de bani provenită din transferuri, nedeclarată, să fie recuperată în cazul în care se dovedeşte vinovăţia persoanelor anchetate.

Miza: 10 milioane de euro

Procurorii au început urmărirea penală pe numele a 10 oameni de fotbal - impresari şi preşedinţi de cluburi - care, prin tranzacţii ilegale ar fi externalizat suma de 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a trasferurilor a 12 fotbalişti în străinătate, ocazie cu care au fost declarate oficial sume mult mai mici. Conform DNA, în perioada 1999 - 2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturile firmelor off-shore din Insulele Virgine şi Olanda, iar ulterior unii dintre învinuiţi şi-au însuşit în interes personal sumele externalizate. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi.

De asemenea, prin neînregistrarea în contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri şi implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o sumă de peste 1,7 milioane de euro.

"MM", printre cercetaţi

Vizaţi de ancheta DNA în dosarul transferurilor internaţionale din fotbal sunt Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu, acţionarul clubului de fotbal Rapid Bucureşti, George Copos, avocatul Sică Puşcoci, fostul director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi - Mihai Stoica, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul preşedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, preşedintele clubului de fotbal Gloria Bistriţa - Jean Pădureanu şi fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo - Gheorghe Neţoiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite