"Fotbalul a luat-o inaintea guvernantilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitica Dragomir spera ca in viitorul apropiat echipa nationala sa beneficieze de un stadion modern

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir, critica guvernul care, in ciuda promisiunilor, nu a reusit sa faca, inca, un stadion pentru echipa nationala. Intr-o tara care mai are un an pana la aderarea in Uniunea Europeana, fotbalul este cu un umar in fata demnitarilor, pasind cu doua echipe in primavara intrecerilor continentale.
- Domnule Dragomir, cum carac-terizati anul 2005 din punct de vedere fotbalistic?
- Din punct de vedere intern a fost un an bun. Calificarile Stelei si Rapidului in primavara europeana conteaza mult pentru imaginea fotbalului romanesc.
- Meritam astfel de performante europene?
- Da si nu. Dupa cate s-au facut in ultimii cinci ani, eu zic ca meritam. Ma refer la cat s-a investit in echipe, in sectoarele de copii si juniori si la seriozitatea jucatorilor. La capitolul infrastructura insa suntem corigenti. Infrastructura nu poate fi facuta de cluburi, de Federatie sau de Liga. Nu este posibil sa nu avem macar un stadion ca lumea. Fotbalul a luat-o inaintea guvernantilor. Toti se lauda ca fac un stadion, si degeaba. Mi-a ramas doar increderea in primarul Adriean Videanu. Este serios, si ce promite face. Asa sper sa aiba si echipa nationala un stadion. Unul singur, nu mai multe, dar sa se faca!
- Se spune din ce in ce mai des ca revirimentul fotbalulului romanesc de club se datoreaza antrenorilor straini. Ce parere aveti?
- Da, sigur, si la Rapid am avut un antrenor strain, pe Razvan Lucescu, si la Dinamo, Andone probabil ca a fost chinez. Vedeti-va de treaba, antrenorii tineri romani au valoare. E drept si strainii au contribuit la ridicarea nivelului, dar trebuie sa avem incredere in tehnicienii romani.
- Merita Mutu sa fie ales cel mai bun jucator roman al anului?
- Domnule, daca avem si noi un jucator care sa joace la cea mai buna echipa din lume, nu e normal sa primeasca trofeul asta?
- De ce spuneti ca Juventus este cea mai buna echipa din lume?
- Dupa parerea mea, daca a reusit sa castige cel mai tare campionat din lume, adica cel italian, este normal sa fie considerata asa.
- Capitanul Stelei, Mirel Radoi, a iesit pe locul doi, dupa Mutu. Ce sanse sunt sa primeasca iertarea lui Piturca si sa revina la Nationala?
- Radoi este un fotbalist foarte bun, dar trebuie sa inceteze cu felul sau de a se purta sau de a se exprima. Au fost fotbalisti foarte mari in lume care au pierdut echipa nationala asa. Si Piturca trebuie sa mai lase de la el. Viata de jucator este scurta si este pacat sa se piarda valori, cand si asa nu avem prea multe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite