Fotbalul este îngropat la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul din Valea Domanului va fi închis astăzi dacă nu apare un finanţator care să plătească toate datoriile acumulate de echipă Reşiţa dispare din fotbalul românesc dacă FCM nu

Clubul din Valea Domanului va fi închis astăzi dacă nu apare un finanţator care să plătească toate datoriile acumulate de echipă

Reşiţa dispare din fotbalul românesc dacă FCM nu plăteşte astăzi datoriile de 210.000 de lei noi către jucători şi Federaţia Română de Fotbal.

Reşiţa se şterge de pe harta fotbalistică, singura echipă profesionistă din capitala judeţului Caraş-Severin fiind în faliment.

"Echipa FCM Reşiţa este programată să joace primul meci în Divizia C, în 15 august, la Ineu. Dacă clubul nu va achita 40.000 de lei către Federaţie şi 170.000 de lei, datoriile către jucători, echipa nu va avea drept de joc în prima etapă. În situaţia în care, până înaintea celei de-a doua etape, clubul nu-şi va achita datoriile, nu va mai putea juca în sezonul 2008 - 2009", a explicat preşedintele clubului, Cristi Bobar.

Stadionul Mircea Chivu rămâne pustiu

Clubul FCM Reşiţa (Fotbal Club Municipal Reşiţa) este succesorul indirect al titratului club CSM Reşiţa (Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa), care a activat în divizia A în anii 70, pe vremea lui Beldeanu, Florea, Atodiresei, Chivu (tatăl lui Cristi Chivu), sau în anii 90, pe vremea lui Portik, Uţiu, Siij şi Irimia.

FCM Reşiţa este un club înfiinţat în anul 2005, care joacă pe stadionul municipalităţii, numit între timp "Stadionul Mircea Chivu". CSM Reşiţa a încetat să mai activeze în anul 2002. Ulterior terenul a fost folosit de Universitatea Reşiţa, până în anul 2005, la înfiinţarea noului club FCM.

Ultimul joc

Organizatorul de joc, Robert Benczik, spune că meciul din Cupa României cu FC Scorilo, din 12 august, a fost ultimul susţinut de FCM Reşiţa. Preşedintele Clubului, Cristi Bobar, a fost refuzat de omul de afaceri Dan Leasă, din Râmnicu Vâlcea, care nu mai este interesat de echipă.

Bobar a mai spus că l-a convins pe antrenorul Leontin Doană să rămână "până se scufundă corabia". Fotbalul mai este jucat la Reşiţa doar pe maidane, fără bani şi organizare. Există voci care cer reactivarea fostului club CSM sub numele de Metalul. Însă cea mai sensibilă problemă este găsirea unui finanţator care să susţină echipa.

Cele mai bune performanţe ale clubului

Campioană: anul 1931, UDR Reşiţa a câştigat finala campionatului cu 2-0 în faţa echipei S.G. Sibiu

Vice-campioană: anul 1932, UDR Reşiţa a pierdut finala campionatului cu 3-0 în faţa echipei Venus Bucureşti

Cupa României: anul 1954, Metalul Reşiţa a câştigat finala cu 2-0 în faţa lui Dinamo Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite