Fotbalul începe cu puţini telespectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima etapă din Liga I va fi analizată pe larg la patru posturi de televiziune: GSP TV, Telesport, Sport.ro şi Realitatea TV Odată cu începerea sezonului 2008 - 2009 din Liga I, debutează

Prima etapă din Liga I va fi analizată pe larg la patru posturi de televiziune: GSP TV, Telesport, Sport.ro şi Realitatea TV

Odată cu începerea sezonului 2008 - 2009 din Liga I, debutează şi "campionatul" talk-show-urilor fotbalistice. Acestea vor arunca pe teren orgoliile jurnalistice de la principalele televiziuni.

GSP TV: "Premium Liga". Cel mai bine "echipat" post de televiziune este GSP TV, cu nu mai puţin de 11 formate ce vizează în principal meciurile din Liga I.

Noul canal mizează pe ratingurile pe care le vor aduce "Preminum Liga" (sâmbătă şi duminică, înaintea fiecărui meci) şi "Top Liga" (duminică, ora 15.00).

"Recursul etapei", una dintre cele mai longevive producţii de acest gen, realizate de Ovidiu Ioaniţoaia, a suferit un transfer de la Antena 2 la GSP TV. Va fi difuzată duminică după ultimul meci.

Realitatea TV: "Minutul 91". Interesant de urmărit va fi evoluţia (în sondajele de audienţă) talk-show-ului "Minutul 91", difuzat de Realitatea TV, sub bagheta lui Vlad Enăchescu, sâmbătă şi duminică (23.05-24.00).

Este cel mai spectaculos transfer din această vară a unui program tv, nu neapărat că a avut loc între TVR1 şi Realitatea TV, ci pentru că programul avea o audienţă respectabilă în oferta fotbalistică. Până în acest moment, TVR nu a stabilit un format care să înlocuiască "Minutul 91".

Telesport: "Fanatik Show". Pe Telesport, fratele mai mic al Realităţii TV, "Fanatik Show", condus de Horia Ivanovici, va fi difuzat de luni până joi între orele 22.00-24.00. Sâmbătă şi duminică programul va fi transmis între 22.30 şi 01.00.

Kanal D: Renunţă la "Ziua de fotbal"! În acest sezon, Kanal D a renunţat la "Ziua de fotbal", prezentată de Cosmin Cernat. Drept consolare, aseară a avut loc o ediţie specială în care a fost invitat Ioan Becali. Eliminarea talk-show-ului survine după ce Kanal D nu a reuşit să-şi păstreze opţiunile din Liga I.

Sport.ro: "Special". Sport.ro va miza în continuare pe talk-show-ul "Special" (ora 20.30), realizat de Valentin Moraru, Ioana Cosma şi Marius Chican.

Orgoliile nu vor fi numai pe terenurile de fotbal, ci şi în studiourile televiziunilor. Nu este o noutate să spunem că între realizatorii talk-show-urilor fotbalistice există o competiţie în sondajele de audienţă. Dacă fotbaliştii vor urmări să marcheze goluri, jurnaliştii care vor găzdui emisiunile de contre fotbalistice vor sta cu ochii pe rating.

Campionul audienţei din sezonul trecut

În sezonul trecut, talk-show-ul cel mai urmărit a fost "Ziua de fotbal" difuzat pe Kanal D, cu o audienţă de 214.000 de telespectatori pe minut (17 ediţii). Paradoxal, acesta nu mai figurează în grila televiziunii. Un alt fruntaş al clasamentului a fost "Minutul 91", transmis de TVR1, cu 163.000 de telespectatori (cinci ediţii).

În general aceste programe nu depăşesc audienţa unui talk-show obişnuit (politic sau social), fiind urmărite în proporţie de 65% de către bărbaţi.

Liga 1, etapa 1

Programul şi televizările

Astăzi

18.00 FC Braşov - Unirea Urziceni GSP TV
Arbitri: A. Tudor - C. Nica, C. Fecioru
18.00 "U" Craiova - Poli Iaşi GSP TV 2
Arbitri: V. Berbecaru - G. Szabo, H. Bochiş
19.30 FC Argeş - Poli Timişoara GSP TV 3
Arbitri: A. Bogaciu - D. Iliescu, B. Velicu
21.00 Gloria Buzău - Farul Constanţa netelevizat
Arbitri: S. Corpodean - D. Roşu, I. Mârţ
21.15 Rapid - Gloria Bistriţa GSP TV
Arbitri: A. Constantin - A. Vidan, C. Savu

Mâine

18.00 Gaz Metan Mediaş - Oţelul Galaţi netelevizat
19.30 CS Otopeni - CFR Cluj GSP TV 2
21.15 Pandurii - Dinamo GSP TV

Miercuri, 30 iulie

20.30 FC Vaslui - Steaua Antena 1
* arbitrii celorlalte partide vor fi anunţaţi cu 24 ore înainte de meciuri.

Etapa urmĂtoare

Vineri, 1 august

18.00 Gloria Bistriţa - "U" Craiova

Sâmbătă, 2 august

18.00 Oţelul Galaţi - CS Otopeni
19.30 Unirea Urziceni - FC Argeş
21.00 Farul Constanţa - Rapid
21.45 Poli Timişoara - Pandurii

Duminică, 3 august

20.30 Poli Iaşi - FC Vaslui
20.30 Dinamo - Gaz Metan
21.00 Steaua - FC Braşov
21.45 CFR Cluj - Gloria Buzău

Cititi si

Rapidul iese din zodia "UEFAntastică" de Catalin Anton

Cu casa închisă, dar fără Carlos Toja de Cristian Predan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite