Forţăm cu Elisei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La returul cu Viborg, din finala Ligii Campionilor (sâmbătă, 20.45, ProTV), Oltchim va miza şi pe Valentina Elisei, care a lipsit șase luni din cauza unei operaţii la genunchi. Nemulţumit de randamentul handbalistelor care au evoluat pe stânga cu Viborg, Radu Voina intenţionează să apeleze la serviciile Valentinei Elisei.

Considerată cea mai bună extremă stânga din lume, Valentina Elisei (28 de ani) a lipsit şase luni de pe teren, din cauza unei accidentări grave la genunchiul stâng. Ea a fost operată după ruptura ligamentelor încrucişate şi s-a întors de curând la antrenamente.

Valentina a jucat în ultimul meci de campionat al „galacticelor", dar nu a fost luată în lot la Viborg, fiind considerată încă nepregătită pentru un meci cu o asemenea încărcătură. Cum însă lucrurile au stat rău pentru vâlcence în Danemarca, Elisei va fi aruncată în luptă la Bucureşti. Voina mizeză pe ambiţia fantastică a acestei jucătoare, dar şi pe apetitul ei ofensiv, Valentina fiind una dintre cele mai bune marcatoare de la Oltchim.

Are golul în sânge

Ea s-a impus aşa încă din timpul junioratului, obţinând patru ani la rând titlul de golgheteră a campionatului. „De când am intrat pe terenul de handbal mi-a plăcut să marchez. Nu mai ştiu exact câte goluri am dat la junioare, dar cred că numărul lor depăşeşte cifra de 400. Golurile m-au motivat tot timpul", povesteşte Valentina, care provine dintr-o familie de sportivi.

„Mama ei a fost handbalistă, iar tatăl a jucat fotbal de performanţă. Acesta şi-a dorit să aibă un băiat şi, de aceea, Valentina Elisei a fost crescută ca «băiatul tatei». E foarte bătăioasă şi încrezătoare în forţele sale", a dezvăluit Radu Georgescu, primul antrenor al celei poreclite Alice.

A alergat un spectator care o înjura

Antrenorul care a descoperit-o pe Valentina Elisei spune că extrema stângă e genul care nu se împacă niciodată cu înfrângerea . „Dacă se putea se antrena 25 de ore din 24, ar fi făcut-o. La antrenament şi la jocuri trăgea pur şi simplu echipa după ea. Era de mică o învingătoare şi nu suporta ca cineva să-şi bată joc de munca ei".

„La un meci de campionat era unul în tribună care şicana cu multe cuvinte golăneşti. Nu a mai suportat şi a alergat după el prin tribună. Colegele ei i-au sărit în ajutor şi l-au cam ciufulit pe cel care avea un comportament golănesc. Toată lumea, inclusiv arbitrii şi cu mine, a rămas mască. Nu ne aşteptam să facă asta. I-am dat dreptate, pentru că jignirile acelui individ nu aveau ce căuta pe un teren de sport", a mai mărturisit antrenorul Georgescu.

Până să facă pasul spre marea performanţă, Valentina Elisei şi-a făcut debutul la o echipă de liga a II-a, Pandora Focşani. După un sezon, ea s-a transferat la Remin Deva şi imediat la gruparea Milos din Serbia. În 2006 s-a întors în ţară, la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă seară, ea poate intra în istorie cu formaţia sa, deşi handicapul de şapte goluri (28-21 în tur pentru Viborg) e un impediment serios în calea câştigării Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite