"Fluieraşii" discordiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o săptămână înaintea reluării Ligii I, arbitrajul declanşează polemici în fotbalul românesc . Totul a pornit de la solicitarea cluburilor ca arbitrii să fie delegaţi prin tragere la

Cu o săptămână înaintea reluării Ligii I, arbitrajul declanşează polemici în fotbalul românesc .

Totul a pornit de la solicitarea cluburilor ca arbitrii să fie delegaţi prin tragere la sorţi. Propunerea se bucură de susţinerea preşedintelui Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, dar a fost respinsă vehement de directorul FRF, Ionuţ Lupescu.

Dintre cele 18 echipe din Liga I, doar CFR Cluj şi Poli Iaşi sunt singurele care nu preferă delegarea "fluieraşilor" prin tragere la sorţi. Şeful cel mic de la Federaţie, Ionuţ Lupescu, a declarat pentru Sport.ro că va delega arbitrii până la finalul acestui sezon. "Mă miră că Rapidul susţine tragerea la sorţi din moment ce-l au pe Zotta, care a fost arbitru. Tragerea la sorţi este interzisă de UEFA.

În plus, de multe ori sunt arbitri care se mai îmbolnăvesc sau nu pot să plece de la muncă sau arbitrează în cupele europene", a precizat Lupescu. Chiar şi şeful arbitrilor, Gheorghe Constantin, a susţinut metoda tragerii la sorţi.

"După părerea mea, este foarte greu ca un fost arbitru să facă delegările pentru că toţi au fost mai mult sau mai puţin implicaţi cu şefii de cluburi. Au fost promovaţi câţiva tineri de certă valoare şi eu cred că se vrea să se ajungă din nou la practici vechi în care să intre şi aceşti copii din nou în morişcă, aşa cum a fost înainte", a conchis "Kaizerul"


Susţinerea manifestată de şeful LPF Mitică Dragomir faţă de solicitarea cluburilor l-a enervat pe preşedintele FRF Mircea Sandu: "Dragomir nu are nicio şansă! Este un abuz. Nu ştiu cine i-a băgat în cap treaba asta, pentru că se va face de râs".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite