"Fluieraşii", între crize de isterie şi laude fără acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii din fotbalul românesc au pornit un adevărat război cu arbitrii. Dar numai când se consideră dezavantajaţi. Dacă sunt ajutaţi de "fluieraşi", oficialii devin "orbi".Steaua a fost

Conducătorii din fotbalul românesc au pornit un adevărat război cu arbitrii. Dar numai când se consideră dezavantajaţi. Dacă sunt ajutaţi de "fluieraşi", oficialii devin "orbi".
Steaua a fost împinsă de arbitru spre victorie, la Piteşti. "Îmi pare rău de FC Argeş. Steaua a umblat anul trecut cu banii la echipe, iar anul ăsta la arbitri", a strigat George Copos. "Arbitrul este un vagabond", l-a completat Cornel Penescu. "Nu contează acea fază pentru că şi noi avem de reproşat altele", s-au apărat oficialii "militari". La numai o etapă distanţă, Marian Salomir a pus umărul la egalul pe care echipa din Ghencea l-a scos pe teren propriu cu Rapid. "Dacă era eliminat Rada atunci când trebuia, alta ar fi fost soarta meciului. Nu mai contau celelalte greşeli", au spus steliştii. "Vrem arbitri străini şi demisia lui Gheorghe Constantin, preşedintele CCA", a replicat Copos. Dinamo a primit vizita Stelei. Cea mai mare greşeală a "centralului" a fost că nu l-a eliminat pe Tameş. Steliştii adaugă la această acuză alte două decizii, eliminările lui Thereau şi Nicoliţă, şi atacă. "Corpodean şi asistentul ăla sunt două jigodii ordinare. E clar că au vrut să ne facă. Corpodean este un şpagangiu", a atacat Gigi Becali. "A fost un arbitraj bun. Ce, care strigă mai tare înseamnă că are şi dreptate?", se apără dinamoviştii. În etapa a noua, Steaua a jucat din nou acasă, cu Gloria Bistriţa, cu trei zile înaintea partidei cu Lyon. Un penalty inventat, şi Steaua a câştigat cu 2-1. "Un arbitraj foarte bun", a caracterizat Gigi Becali prestaţia "centralului". Rapidiştii nu urlă, dar nici nu tac. Chiar dacă merita să joace în zece jucători încă din minutul 30 al partidei cu FC Argeş, "feroviarii" au spus că, atât timp cât arbitrul greşeşte de ambele părţi, nu se pot aduce acuze. "La meciurile noastre cu echipe din Bucureşti este o mare presiune, pentru că jocurile sunt făcute dinainte", a atacat bossul piteştean Cornel Penescu. "Arbitrajul a fost în regulă", şi-a spus părerea Copos. Adrian Porumboiu a atacat şi a făcut victime: "Cu Dinamo, Lajos ne-a executat. A fluierat un fel de baladă, iar asistenţii l-au acompaniat la caval". "Am câştigat pe merit", s-au apărat dinamoviştii, chiar dacă arbitrul a fost oprit de la delegări. După ce a pierdut trei puncte în ultima etapă, Gheorghe ştefan, a luat foc: "Voi propune suspendarea pe viaţă, a arbitriilor". "Aşa vorbesc oamenii la supărare", a replicat Marian Iancu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite