Florin Segarceanu: "Mai rau nu se putea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii echipei de Cupa Davis a Romaniei nu si-au putut ascunde nemultumirea dupa ce tragerea la sorti a desemnat Statele Unite ca adversar al tricolorilor in primul tur. Capitanul nejucator Florin

Membrii echipei de Cupa Davis a Romaniei nu si-au putut ascunde nemultumirea dupa ce tragerea la sorti a desemnat Statele Unite ca adversar al tricolorilor in primul tur. Capitanul nejucator Florin Segarceanu spune ca Romania nu ar fi putut intalni un adversar mai tare, mai ales ca echipa noastra nu va putea beneficia nici de avantajul terenului propriu. "Nu stiu daca se putea mai rau. Poate doar sa jucam cu Argentina in deplasare. Pacat ca nu am avut mai mult noroc la tragerea la sorti. Oricum, majoritatea echipelor pe care le-am fi putut intalni erau foarte puternice, dar macar sa fi avut sansa de a juca pe teren propriu", a declarat Segarceanu. Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, este de parere ca americanii sunt favoriti clari, avand o baza de selectie net superioara noua. ,Nu stiu ce sanse avem, pentru ca inca nu se stie componenta echipei americane. Nu stim daca joaca Roddick, Agassi. Oricum, americanii pot face trei echipe nu una, ca noi, care nu ii avem decat pe Hanescu si pe Pavel. Oricum, nu trebuie sa ne dam batuti, trebuie sa ne jucam sansa", a comentat Nastase.
Americanii, neinvinsi in fata romanilor
Echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Statelor Unite s-au intalnit de cinci ori de-a lungul timpului, de fiecare data victoria revenind ,yankeilor". Primele trei partide au reprezentat tot atatea finale, Romania, cu Ion Tiriac si Ilie Nastase in echipa, pierzand cu 0-5 in 1969 si 2-3 in 1971 si 1972. Ultima intalnirea dintre cele doua tari a avut loc in 1984, la Bucuresti, cand americanii s-au impus cu 5-0 in fata unei echipe din care facea parte si Florin Segarceanu. ,Sunt convins ca acum va fi mai bine decat in 1984. Cu cat mai bine, ramane de vazut", a precizat capitanul nejucator al echipei Romaniei. Intalnirea SUA - Romania, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, se va disputa in perioada 10 -12 februarie 2006.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite