Flavius Koczi, campionul-surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două medalii de aur şi tot atâtea de argint, România a dominat finalele pe aparate desfăşurate în ultima zi a Campionatelor Europene de la Volos (Grecia). Dacă victoria lui Marian

Cu două medalii de aur şi tot atâtea de argint, România a dominat finalele pe aparate desfăşurate în ultima zi a Campionatelor Europene de la Volos (Grecia). Dacă victoria lui Marian Drăgulescu la sărituri era aşteptată de toată lumea, succesul repurtat de Flavius Koczi la cal cu mânere a reprezentat o mare surpriză.
La debutul său într-o competiţie majoră, mezinul lotului masculin de gimnastică a fost revelaţia întrecerilor continentale, anunţându-se un demn urmaş al lui Marius Urzică. Sportivul în vârstă de 19 ani, care are dublă legitimare, CSS Reşiţa Dinamo, şi-a croit destul de greu drumul spre finală, ocupând locul 8 în calificări. Speranţele noastre la acest aparat erau legate de numele lui Daniel Popescu, însă acesta nu a fost notat decât cu 14,425, clasându-se pe locul 5. Koczi, în schimb, s-a întrecut pe sine însuşi, nota primită, 15,250, fiin-du-i suficientă pentru câştigarea titlului european. Iniţial, medalia de argint ar fi trebuit să-i revină ungurului Krisztian Berki. Acesta s-a prezentat chiar la festivitatea de premiere, însă, înainte ca Flavius Koczi să urce pe podium, oficialii l-au anunţat că nota sa a fost modificată, în urma unei contestaţii depuse de delegaţia Ucrainei. Astfel, locul al doilea a fost ocupat de sportivul german Eugen Spiridonov, cu 14,775 puncte, iar poziţia a treia i-a revenit ucraineanului Olexander Suprun, cu 14,750 puncte, în timp ce Berki a ocupat doar locul 4. "Nu mă aşteptam să câştig aurul. De fapt, nu mă gândeam că aş putea câştiga o medalie. Trebuie să recunosc că astăzi am fost foarte norocos. Nu ştiu dacă voi putea să devin un succesor al lui Marius Urzică. Este greu de spus ce rezervă viitorul. Competiţia a fost excelentă şi, de astăzi, Volos este oraşul meu norocos", a spus proaspătul campion european, care, în urma acestui succes, obţinut într-o probă olimpică, şi-a asigurat o rentă viageră după retragerea din activitate, indiferent ce performanţe va avea de acum încolo.
Fostul campion olimpic Marius Urzică s-a arătat dezamăgit de finala la aparatul său favorit. "Au fost prea multe ratări, iar exerciţiile au fost modeste. Koczi a avut întotdeauna execuţii bune la acest aparat. Sper că aurul european câştigat la debutul la seniori îi va da un impuls extraordinar pentru viitor", a declarat marele sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite