Fiorentina se înfrăţeşte cu sora mică din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Timişoara îşi prezintă în această seară lotul într-un amical de lux cu echipa lui Adrian Mutu Cel mai bun fotbalist al sezonului trecut de Serie A, Adrian Mutu, dar şi noile

Poli Timişoara îşi prezintă în această seară lotul într-un amical de lux cu echipa lui Adrian Mutu

Cel mai bun fotbalist al sezonului trecut de Serie A, Adrian Mutu, dar şi noile achiziţii ale bănăţenilor vor fi atracţiile amicalului dintre Poli Timişoara şi Fiorentina, transmis în direct de ProTV diseară de la 20.30. Antrenorul Dusan Uhrin jr şi fotbaliştii Stelian Stancu, Ciprian Dancia, Marian Aliuţă, Dare Vrsici şi Ionel Ganea sunt cele mai importante transferuri pentru Poli, în timp ce Fiorentina va veni cu ultima sa achiziţie, Christian Vieri.

Bănăţenii par a instaura, din doi în doi ani, deocamdată, o tradiţie a partidelor tari de prezentare, cu Mutu în cap de listă. Dacă în 2005, Poli a primit-o pe Juventus Torino, acum este rândul Fiorentinei să vină pe arena "Dan Păltinişanu". Anul trecut, timişorenii au bifat un amical cu AS Roma, dar acela s-a disputat în cantonamentul de pregătire din Austria. Aşadar, Mutu va reveni pe Bega, îmbrăcat în violet de data aceasta.

El şi colegii săi vor ajunge în această dimineaţă la Timişoara şi vor fi cazaţi la Hotelul Continental, cotat la patru stele. "Briliantul" va ocupa aceeaşi cameră ca şi în vara lui 2005.

Fără fiţe, italienii nu au cerut măsuri speciale pe durata celor 24 de ore de şedere în România. Au trimis la hotel doar un meniu din care nu vor lipsi pastele şi şunca de Parma."Este ultimul test adevărat înainte de debutul campionatului. Nu va fi un meci de salon pentru că vrem să câştigăm neapărat. Sper ca jucătorii să înţeleagă acest lucru, să trateze partida serios.

Am primit confirmarea că va veni şi Vieri", a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele clubului. Însă nu presiunea din partea conducerii va fi marea problemă pentru jucătorii lui Poli. Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a anunţat că la ora meciului dintre cele două echipe va fi o temperatură de 42 de grade!

"Viola" nu a învins niciodată în România

Fiorentina se întoarce după 11 ani în România, ţară în care nu a învins niciodată într-un meci oficial. Toscanii au jucat de două ori în Cupa UEFA cu Universitatea Craiova, pierzând de fiecare dată în faţa oltenilor: 0-1 (1973) şi 1-3 (1982). În 1996, cu Claudio Ranieri pe bancă şi vedete ca Toldo, Rui Costa şi Gabriel Batistuta în teren, echipa italiană a scos doar un 1-1 la Bistriţa, cu Gloria, în Cupa Cupelor.

Şefii lui Poli speră ca partida amicală cu Fiorentina să fie doar începutul unei colaborări de lungă durată cu toscanii. "Am discutat pentru un parteneriat care să presupună schimburi de jucători, de antrenori, dar şi jocuri amicale între echipele de seniori şi juniori. Adi Mutu a vorbit frumos de noi. Este o coincidenţă că jucăm iar împotriva lui",a conchis Chivorchian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite