Finala din vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Favorita Argentina şi Brazilia, deţinătoarea Copei America, se înfruntă în această noapte, de la ora 00:05 (live pe Sport.ro) Şapte cupe mondiale, 21 de titluri continentale şi cinci

Favorita Argentina şi Brazilia, deţinătoarea Copei America, se înfruntă în această noapte, de la ora 00:05 (live pe Sport.ro)

Şapte cupe mondiale, 21 de titluri continentale şi cinci medalii la Jocurile Olimpice. Acesta este palmaresul combinat al Argentinei şi Braziliei, cele două superputeri fotbalistice care îşi dispută în această noapte supremaţia pe continentul sud-american.

Argentina a defilat până în finală. A câştigat toate cele cinci partide jucate la Copa America, înregistrând un golaveraj incredibil, 16-3. Echipa cu cel mai bun palmares din istoria competiţiei se pregăteşte să mai câştige o dată trofeul, mai ales că în faţă sa va sta marea rivală, Brazilia.

"Selecao" a avut un parcurs chinuit până în finală, evoluţie care l-a făcut pe marele Pele să-şi supere conaţionalii mizând pe Argentina în marea finală. Partida din această noapte este reeditarea finalei din ediţia trecută, atunci când Brazilia a învins Argentina după executarea loviturilor de departajare. Cele două naţiuni îşi dispută şi titlul de golgheter al întrecerii, unde concurează brazilianul Robinho (6 goluri) şi argentinianul Riquelme (5). "Tratăm cu respect Argentina, o echipă cu jucători mari, dar principala grijă a noastră trebuie să fie felul cum vom juca noi", a declarat fundaşul brazilian Daniel Alves.

Selecţionerul brazilian Carlos Dunga a format la startul acestei competiţii un lot din care nu au făcut parte vedete precum Kaka, Ronaldinho, Adriano, Dida sau Cicinho. Ronaldinho şi Kaka au solicitat Federaţiei Braziliene de Fotbal să nu fie convocaţi la lot din cauza unei stări accentuate de oboseală. Selecţionerul Dunga a decis să facă o schimbare amplă în lotul "carioca", mizând pe tineri sau pe unii jucători care nu s-au aflat de regulă în lot.

Argentina, favorita caselor de pariuri

După parcursul excelent avut până acum, Argentina este considerată marea favorită a finalei la casele de pariuri din toată lumea. Astfel, selecţionata "pumelor" are o cotă de 1,90, în timp ce cvintupla campioană mondială, Brazilia, are o cotă de 4. De asemenea, casele de pariuri îl creditează pe atacantul argentinian Lionel Messi cu cele mai mari şanse de a înscrie primul gol al partidei, cu o cotă de 6. Fotbalistul Barcelonei este principala armă a "pumelor". "Messi este inteligent şi trebuie să-i dau libertate pentru că ştie singur ce trebuie să facă pe teren", a precizat selecţionerul Argentinei, Alfio Basile.

Argentina

37 de participări
14 trofee
1.90 - cota la câştigarea actualului trofeu

Brazilia

31 de participări
7 trofee
4.00 - cota la câştigarea actualului trofeu

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite