Finală românească la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Elena Bogdan s-au calificat ieri în finala concursului de junioare Ziua de ieri a fost cu adevărat specială pentru tenisul românesc. Pentru prima oară în istorie, două

Simona Halep şi Elena Bogdan s-au calificat ieri în finala concursului de junioare

Ziua de ieri a fost cu adevărat specială pentru tenisul românesc. Pentru prima oară în istorie, două jucătoare se vor întâlni în finala de juniori a unui turneu de Mare Şlem.

Performanţa a fost reuşită de Simona Halep şi Elena Bogdan, care vor juca finala turneului de la Roland Garros.

Pentru a ajunge în această fază a competiţiei, constănţeanca Halep a trecut în semifinale de favorita numărul doi a competiţiei, olandeza Arantxa Rus, scor 6-3, 7-5. Elena Bogdan a ajuns mai greu până în faza finală a competiţiei, ea având nevoie de trei seturi ca să o învingă pe slovaca Lenka Jurikova, scor 7-5, 4-6, 6-4. Dar, în sferturi, ea a produs surpriza competiţiei după ce a trecut, scor 6-4, 6-4, de principala favorită, americanca Melanie Oudin.

Halep şi Bogdan s-au întâlnit de două ori până acum, iar de fiecare dată s-a impus constănţeanca. România a mai avut doi jucători care au reuşit să se impună la Roland Garros în turneul juniorilor. Este vorba despre Mariana Simionescu, în 1974, şi Andrei Pavel, în 1992.

Elena Bogdan este în echipa ITF

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991, în Constanţa, şi încă se pregăteşte la un club din localitate. A început tenisul la vârsta de patru ani, iar momentan este pe locul 11 ITF.

Elena Bogdan s-a născut pe 28 martie 1992, în Craiova, dar se pregăteşte în Bucureşti. Calificarea ei în finală a fost o surpriză pentru toată lumea, dar acest succes poate fi explicat.

Începând cu luna aprilie a acestui an, ea a fost selecţionată în echipa ITF. Aceasta reuneşte cele mai bune jucătoare din lume la nivel de juniori, care se antrenează împreună în diverse ţări. Din păcate pentru Elena, acest program se va încheia la finalul lunii iunie 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite