Finala pentru locul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj şi Steaua se bat astăzi pentru un loc în preliminariile Ligii Campionilor Surpriza acestei ediţii de campionat, CFR Cluj, are de trecut, în traseul către Liga Campionilor, de

CFR Cluj şi Steaua se bat astăzi pentru un loc în preliminariile Ligii Campionilor

Surpriza acestei ediţii de campionat, CFR Cluj, are de trecut, în traseul către Liga Campionilor, de Steaua, echipă care a trăit în toamnă încleştările din cea mai puternică competiţie fotbalistică a lumii. Clujenii au un avantaj de şase puncte în faţa roş-albaştrilor, iar o victorie în partida de astăzi aduce echipa lui Bergodi la un pas de marele obiectiv. "Finala campionatului", aşa cum e denumit meciul de către patronul Stelei, Gigi Becali, a stârnit un interes uriaş printre microbiştii clujeni care s-au călcat în picioare pentru a-şi achiziţiona un bilet. Gândurile jucătorilor celor două echipe vor zbura şi la Bistriţa, acolo unde, de la ora 17.00, Rapidul, o altă candidată la locul doi, dă piept cu Gloria, tot o nucă tare a Ligii I.

Iuliu Mureşan: "Suntem mai în formă!"

Preşedintele clujenilor priveşte cu optimism partida cu Steaua şi spune că CFR este prea aproape de o mare performanţă ca să nu o realizeze

- Este CFR-ul pregătit să învingă Steaua?

- Avem mentalitatea şi forţa necesară pentru a îndeplini acest deziderat. Nu sunt vorbe în vânt, nu vom aborda întâlnirea la două capete, cum se spune. Ştim ce putem, ştim ce vrem, aşa că nu ne gândim decât la cele trei puncte.

- Pe ce vă bazaţi când spuneţi asta?

- În primul rând, pe poziţia ocupată în clasament, dar mai ales pe faptul că noi suntem mai în formă decât Steaua. Este un meci foarte important pentru noi, în care nici egalul nu ne convine.

- Gigi Becali a spus că diferenţa dintre Steaua şi CFR este aceeaşi ca cea dintre Real Madrid şi… Steaua

- Păi, Gigi trebuie să-şi laude echipa, să facă într-un fel să o scoată din pasa proastă. Apoi, din punctul de vedere al palmaresului, are dreptate. Dar ca formă, pregătire şi mentalitate, noi suntem peste ei.

- Care ar fi atuurile clujenilor, în faţa steliştilor?

- Jocul tactic excelent, rezultatele din ultima vreme, ascendentul moral.

- Cum se vede Liga I de pe locul doi?

- Foarte bine. Pentru noi e ceva nou, iar senzaţia este excelentă. Hai să vă spun ceva. În 2002, când am preluat echipa, care se afla în Divizia C, domnul Paszkany a promis că în doi ani echipa va ajunge în Liga I, iar în 2007, în Liga Campionilor. Recunosc că am avut şi şansă, dar iată că şi acest ultim obiectiv poate fi îndeplinit. Dacă acum cinci ani lumea râdea de noi, acum suntem felicitaţi. Suntem singurii care au învins Dinamo în această ediţie de campionat şi ne mai dorim astfel de rezultate.

Gigi Becali: "Steaua va spulbera CFR-ul"

Ca să vorbeşti la telefon cu Gigi Becali nu este o mare filosofie. Trebuie doar să ai puţin noroc şi să-l prinzi pe latifundiar în voie.

- Credeţi că Steaua se va impune la Cluj?

- În mod normal, o astfel de întrebare nu şi-ar avea rostul. Dar, dacă ţinem cont de evoluţia ambelor echipe din ultima vreme şi de poziţia din clasament, putem vorbi de şanse în acest meci. Diferenţa dintre Steaua şi CFR este cel puţin ca cea dintre Real Madrid şi Steaua.

- Deci, nu concepeţi decât victoria…

- Clar. Vom câştiga şi chiar foarte clar. Am vorbit deja cu băieţii şi i-am întrebat: Măi, voi chiar credeaţi că puteaţi bate pe Lyon în Liga Campionilor? Nu, mi-au răspuns sincer. Atunci cum credeţi că cei de la CFR vă pot învinge? Este limpede că
i-am motivat suficient acum. Vom câştiga.

- Cum i-aţi motivat pe jucătorii lui Olăroiu?

- Foarte simplu. Când generalul a fost plecat, oastea a pierdut. Eu am avut mai mult treabă cu politica. Dar am realizat că trebuie să am din nou grijă de băieţi, pentru că trebuie să salvez corabia. Vreau locul doi în continuare. Nu mă las. În plus, acum am decis să merg cu echipa la Cluj şi nu în ziua meciului, cum făceam eu de obicei. Voi sta mereu cu ei, voi vorbi mereu cu ei, iar rezultatele le veţi vedea după partidă.

- Vă gândiţi şi la amenzi în cazul unui eşec?

- Nu, pentru că nu va fi niciun eşec. Din contră, am făcut toate demersurile ca la Cluj să mergem cu un avion ultramodern, asemenea unuia prezidenţial. M-a costat peste 20.000 de euro, dar nu contează. Steliştii vor avea parte numai de lux, ca orice echipă ce se respectă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite