Finală pentru istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Glasgow Rangers şi Zenit Sankt Petersburg se află pentru prima oară în ultimul act al Cupei UEFA, unde au obţinut calificări surprinzătoare Partida găzduită în această seară de arena

Glasgow Rangers şi Zenit Sankt Petersburg se află pentru prima oară în ultimul act al Cupei UEFA, unde au obţinut calificări surprinzătoare

Partida găzduită în această seară de arena City of Manchester însumează mai multe premiere care fac din această finală una dintre cele mai inedite momente din istoria competiţiei.

Oraşul Manchester este pentru prima oară gazda unei finale a Cupei UEFA. Glasgow Rangers şi Zenit Sankt Petersburg sunt două echipe care nu figurau pe lista favoritelor. Dacă echipa scoţiană a ajuns în Cupa UEFA din Liga Campionilor, Zenit este marea surpriză a competiţiei. Clubul rus în care colosul industrial Gazprom a pompat peste o sută de milioane de dolari în ultimii doi ani se află pentru prima oară în istorie în postura de finalistă a unei cupe europene.

Marea îngrijorare a antrenorului Dick Advocaat este imposibilitatea de a-l folosi pe golgheterul său Pavel Pogrebnyak. Atacantul, care a înscris 10 goluri în această ediţie a Cupei UEFA, este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. De cealaltă parte, scoţienii nu pot conta pe atacantul Daniel Cousin care a fost eliminat în partida retur cu Fiorentina. Zenit întâlneşte pentru prima dată o echipă din Scoţia în cupele europene, în timp ce Glasgow a mai disputat zece partide cu formaţii din Rusia, având în palmares şapte victorii, două egaluri şi o înfrângere.

Scoţienii visează după 36 de ani

Pentru Glasgow Rangers, partida de la Manchester este a doua finală europeană pe care scoţienii o dispută. În 1972, alb-albaştrii au câştigat Cupa Cupelor după ce au învins, cu scorul de 2-1, o altă echipă rusă, Dinamo Moscova. Dacă va triumfa în această seară, echipa din Glasgow va cuceri cel de-al 109-lea trofeu din istoria clubului.

Un bilet "la negru" costă 200 lire sterline

Interesul pentru această finală este imens în ambele tabere, dar cei mai mulţi fani prezenţi în Manchester sunt, evident, cei ai lui Glasgow Rangers. Scoţienii care, practic, joacă finala în propria ţară, sunt peste tot pe străzi. Cum numărul de bilete este limitat, fanii lui Rangers acostează la întâmplare oamenii pe stradă întrebându-i dacă nu cumva au un tichet la meci. Pentru un bilet, scoţienii oferă 200 de lire sterline (în jur de 300 de euro), deşi preţul mediu oficial este de aproximativ 65 de lire sterline. Fanilor celor două finaliste le-au fost repartizate câte 13.000 de bilete.

Trebuie să ne concentrăm, pentru că tot ce avem nevoie în meciul cu Rangers este în mâinile, picioarele şi minţile noastre
Anatoli Timoşciuk,

căpitanul lui Zenit

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite