Finala Challenge Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal din oraşul de sub Tâmpa şi-a adjudecat trofeul Challenge Cup, dispunând, în deplasare, în cea de-a doua manşă a finalei, de Tomis Constanţa, cu 25-24. În tur,

Echipa feminină de handbal din oraşul de sub Tâmpa şi-a adjudecat trofeul Challenge Cup, dispunând, în deplasare, în cea de-a doua manşă a finalei, de Tomis Constanţa, cu 25-24. În tur, braşovencele câştigaseră cu 30-22.
După campionat şi Cupa României, Rulmentul Braşov a cucerit primul trofeu continental din istorie, pentru toate aceste trei performanţe jucătoarele fiind răsplătite de club cu câte 15.000 de euro. Deşi au sperat că în faţa propriilor suporteri vor putea remonta handicapul de opt goluri înregistrat în prima manşă, handbalistele din Constanţa s-au văzut dominate la toate capitolele, scorul curgând numai în favoarea oaspetelor, care conduceau în minutul 47 cu 23-15. Din acel moment, elevele Marianei Târcă au ridicat piciorul de pe accelerator, permiţând gazdelor să reducă din diferenţă. "Orgoliile uneori depăşesc limitele, dar nu are nicio importanţă. Cred că s-a văzut de data aceasta dacă echipa are valoare sau nu. În cariera mea de antrenor este prima dată când reuşim să luăm tot ce se poate lua", a declarat Mariana Târcă. Antrenorul Tomisului, Dumitru Muşi, a recunoscut, cu sportivitate, superioritatea Rulmentului: "S-a demonstrat că Braşov este prea puternică pentru noi. Avem nevoie cu siguranţă de o îmbunătăţire a lotului echipei".
Pentru Mihaela Tivadar, cea mai prolifică marcatoare a Rulmentului în acest meci (6 goluri), finala Challenge Cup ar putea fi ultimul joc sub culorile echipei braşovene, ea având oferte tentante de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Debrecen (Ungaria). Nici constănţeanca Alina Petrache nu va mai rămâne în sezonul viitor la Tomis. "Ne bucură faptul că am ajuns să jucăm o finală de cupă europeană, ceea ce la Constanţa nu s-a întâmplat niciodată. Pentru mine a fost ultimul meci la Tomis. Într-adevăr, din vară plec în Islanda, dar inima mea va rămâne la Constanţa", a declarat jucătoarea, care a înscris 12 goluri în finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite