Fiesta "câinilor – spartani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamoviştii au sărbătorit câştigarea celui de-al 18-lea titlu de campioană în cadrul unui eveniment care s-a caracterizat prin spectaculozitate, entuziasm, dar şi kitsch Seara de

Dinamoviştii au sărbătorit câştigarea celui de-al 18-lea titlu de campioană în cadrul unui eveniment care s-a caracterizat prin spectaculozitate, entuziasm, dar şi kitsch

Seara de sâmbătă a fost una de mare sărbătoare pentru jucătorii, oficialii şi suporterii dinamovişti: fiind ultimul meci pe teren propriu pentru alb-roşii în acest sezon. Astfel că partida cu Unirea Urziceni a fost ocazia premierii jucătorilor lui Rednic, care sunt campioni încă din etapa a 30-a.

Sărbătoarea din tribune a pus în umbră desfăşurarea evenimentelor de pe gazon, unde Dinamo a deschis scorul prin Niculescu, dar, până la urmă, ialomiţenii s-au impus prin golurile lui Galamaz şi Onofraş.

Eşecul nu i-a împiedicat pe fanii "câinilor" să invadeze terenul, la finalul partidei. Atmosfera a fost încălzită de Ştefan Bănică jr., dinamovist declarat, după care premierea campionilor s-a făcut în stilul impunător din Liga Campionilor.

Însă, în tradiţia dansurilor din buric gen Shakira ale lui Cristi Borcea, kitsch-ul a intervenit în petrecerea alb-roşiilor: mai multe zeci de figuranţi, care se voiau a fi echipaţi în luptători spartani, i-au flancat pe jucători pe jos, călare sau însoţiţi de câte un câine-lup, nefericită asociere de simboluri.

Vor să-şi arate valoarea şi în Europa

În plus, la o privire mai atentă, se putea observa că echipamentul figuranţilor era unul asemănător cu al soldaţilor romani, nu spartani. Seara a fost încheiată de un concert al trupei Phoenix.

După festivitate, antrenorul Mircea Rednic a declarat: "Sunt foarte fericit, jucătorii mei au fost admirabili în acest sezon. Sunt bucuros că am bătut atâtea recorduri în acest an. Avem mult de muncă, pentru că urmează meciurile din preliminariile Ligii Campionilor şi vrem să facem performanţe pe măsură şi aici", în timp ce Cristi Borcea a comentat că "în acest an, Dinamo a atras zeci de mii de spartani lângă această echipă".

"Vom încerca să repetăm şi anul viitor performanţele de acum şi sper să le mai facem suporterilor încă o bucurie, calificându-ne în Liga Campionilor", a fost şi reacţia lui Claudiu Niculescu.

Când Steaua va ajunge în Ligă, vom defila într-un autobuz fără acoperiş, cu crucea în frunte
Gigi Becali, finanţator Steaua

Exceptând ultimele meciuri, unde am fost relaxaţi, nu am avut adversari
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite