Fierbe Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii lui FC sunt pregătiţi să continue legal protestele începute joi seara. O vor putea face astăzi, la amicalul cu OFK Belgrad În urmă cu două zile, FRF a decis penalizarea cu şase

Fanii lui FC sunt pregătiţi să continue legal protestele începute joi seara. O vor putea face astăzi, la amicalul cu OFK Belgrad

În urmă cu două zile, FRF a decis penalizarea cu şase puncte a echipei FC Timişoara. Decizia a dus la proteste de stradă în Timişoara.

Un reprezentant al jandarmeriei a fost rănit la cap, un fan a leşinat din cauza gazelor lacrimogene şi opt suporteri au fost reţinuţi de către autorităţi. Acesta este bilanţul manifestaţiei spontane de acum două zile a susţinătorilor FC Timişoara.

În ciuda acestor "pierderi", fanii sunt hotărâţi să continue protestele. Amicalul de astăzi cu OFK Belgrad, programat pentru ora 17.30, reprezintă o nouă ocazie pentru suporterii timişoreni de a-şi manifesta nemulţumirile la adresa FRF.

"Protestul de joi nu a fost premeditat, totul s-a întâmplat într-un timp scurt, suporterii s-au adunat în urma mesajelor transmise pe internet sau pe alte căi. Nu aveam cum să controlăm ce s-a întâmplat acolo, aşa cum cred cei de la Jandarmerie", a declarat Alin Boldura, unul dintre vechii lideri ai peluzei timişorene.

Prin mesaje online şi chiar prin afişe lipite prin oraş, suporterii îndeamnă micorbiştii din oraş să vină în număr cât mai mare la meciul amical de astăzi, urmând, probabil, a se pune la cale şi alte forme de protest.

Lupescu îl acuză pe Iancu

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal a comentat la GSP TV scandalul iscat după depunctarea lui Poli Timişoara. "Acei oameni au ieşit în stradă pentru că au fost influenţaţi de Marian Iancu, dar asta este metoda lui. Nu rezolvă nimic dacă ies în stradă", a menţionat Lupescu.

Oficialul federal i-a atenţionat pe timişoreni că în acest caz se poate ajunge chiar şi la retrogradarea echipei.

"Cei de la FIFA au intrat pe site-ul echipei, au văzut acolo fotografia anului 2008-2009, în care era predominant violetul, sau movul, sau ce nuanţă era şi asta a fost <> .

Sper ca cei de la Timişoara să găsească înţelepciunea şi să aplice schimbările impuse de FIFA, pentru că altfel se poate ajunge chiar la retrogradarea echipei", a încheiat Lupescu.

Kassai: "Nu am făcut nimic ilegal"

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a prezentat ieri documentele pe care preşedintele lui FC Timişoara, Marian Iancu, l-a acuzat că le-a falsificat. "Dacă palmaresul aparţine cuiva, el aparţine vechiului club condus de Viorel Boiţ, AS FC Politehnica Timişoara. Nu am făcut nimic ilegal", a spus Kassai.

El a declarat că în prezent gruparea înfiinţată de Claudio Zambon nu mai există, ea fiind dezafiliată de la FRF odată cu retrogradarea sa în Liga a IV-a. Se pare că echipa este afiliată la o asociaţie judeţeană sub numele de FC Politehnica Timişoara Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite