Fetele razboinice ale sportului romanesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul feminin de box al Romaniei si-a prezentat ieri zestrea de medalii dupa participarea la Campionatul Mondial de la Podolsk. Performera lotului, Mihaela Cijevschi, medaliata cu aur, se bucura ca a

Lotul feminin de box al Romaniei si-a prezentat ieri zestrea de medalii dupa participarea la Campionatul Mondial de la Podolsk. Performera lotului, Mihaela Cijevschi, medaliata cu aur, se bucura ca a avut parte de un arbitraj corect pe parcursul turneului. ,A fost greu, am fost la rusi acasa. Spre surprinderea noastra, majoritatea meciurilor au fost corecte. Am facut un rezultat pe care il asteptam si pentru care am muncit", a declarat Cijevschi. Cealalta medaliata la Mondiale, Camelia Negrea, care a cucerit bronzul la categoria 48 kg, spune ca a avut parte de un culoar accesibil la Podolsk. ,Fetele m-au ajutat si m-au sustinut intotdeauna foarte mult. M-am bucurat la tragerea la sorti ca am avut un culoar mai bun, pentru ca primul meci conteaza. Ar fi fost greu sa muncesc un an intreg si sa nu obtin nimic", a marturisit pugilista, care a crescut la un camin de copii din Buzau. Antrenorul lotului n-tional, Adrian Lacatusu, a dezvaluit secretul prin care eleva si sotia sa, Mihaela Cijevschi, a devenit campioana lumii la 54 de kilograme. ,Pot spune ca am chinuit-o destul. De multe ori am facut-o sa planga prin antrenamente grele si supraveghere sticta. De multe ori o urmaream sa nu mearga la frigider ca sa manance si sa depaseasca greutatea. Inainte de competitie a trebuit sa slabeasca sase kilograme. Fetele ar fi putut mai mult la acest turneu, dar e greu sa faci performanta cand nu ai meciuri in picioare, iar pentru multe fete a fost primul turneu important din cariera. Oricum, e bine ca a iesit si asa. De cand imi doresc sa fiu primul barbat roman insurat cu o campioana modiala la box!", a declarat Lacatusu. La finalul conferintei de presa, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, le-a oferit pugilistelor un tort de frisca pe care scria "Mihaela Cijesvchi, Campioana mondiala 2005".
Obreja spune ca nu este certat cu Doroftei
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Rudel Obreja, a comentat situatia lui Leonard Doroftei, care, in prezent, nu ocupa nici o functie in boxul romanesc. Dupa ce a refuzat mai intai functia de presedinte de onoare al Federatiei de box profesionist, apoi functia de presedinte executiv, Doroftei ar fi dorit conducerea Centrului Olimpic de Juniori, dar a conditionat mutarea centrului la Ploiesti. Cum Federatia a refuzat sa mute centrul, Doroftei a refuzat, pana acum, sa discute preluarea vreunei alte functii. ,Nu am putut satisface cererea lui Dorin, dar eu personal il astept in continuare sa discutam. Nu exista nici un conflict intre mine si Doroftei!", a declarat Rudel Obreja.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite