Fetele au debutat cu dreptul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină de baschet a României a învins, la Târgovişte, cu scorul de 67-63, reprezentativa Serbiei, în primul meci al grupei D de calificare la turneul final al Campionatului European

Naţionala feminină de baschet a României a învins, la Târgovişte, cu scorul de 67-63, reprezentativa Serbiei, în primul meci al grupei D de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor.
Cu un antrenor sârb pe banca tehnică, Predrag Vasici, aflat la primul său meci la cârma echipei României, jucătoarele noastre au dominat partida, izbutind să-şi ia revanşa pentru înfrângerea suferită la Europenele de anul trecut, când ex-iugoslavele câştigaseră cu 63-50. Dacă, la pauză, România conducea cu 33-24, în partea secundă, sârboaicele au revenit puternic, apropiindu-se chiar la două puncte, tabela arătând în minutul 34 un avantaj minim pentru tricolore, 58-56, dar nu au mai putut întoarce rezultatul. Punctele echipei noastre au fost înscrise de Pârău (16), Vass (15), Stoenescu (12), Toma, Paşcalău şi Ciocan (câte 7) şi Cutaş (3), în timp ce principala marcatoare a Serbiei a fost veterana de 31 de ani, Biljiana Stankovici (13).
"Mă bucură constanţa în joc pe care a arătat-o echipa şi faptul că am controlat tactic meciul, pentru că, luate individual, adversarele au cărţi de vizită mai bune. Avem o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 24 de ani, în care investim mult şi de la care aşteptăm să progreseze. Remarc toată echipa, dar în special pe Ancuţa Stoenescu şi pe Ildiko Vass, ale căror aruncări de 3 puncte au fost decisive", ne-a declarat preşedintele Federaţiei de Baschet, Carmen Tocală.
România va juca pe 13 septembrie, la Helsinki, cu Finlanda, pe 16 septembrie, la Cacak, returul cu Serbia, iar pe 20 septembrie, din nou acasă, la Arad, tot cu Finlanda. La turneul final va merge doar ocupanta primului loc. Dintre echipele clasate pe locul secund în cele şase grupe, cea cu punctajul cel mai bun va obţine şi ea calificarea la Europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite