Ferrari reintră în cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După "dubla" de ieri, din Marele Premiu de Formula 1 al Franţei, italienii s-au apropiat de cei de la Mc Laren, iar lupta în Marele Circ se încinge. Cursa de la Magny Cours a fost umbrită de un

După "dubla" de ieri, din Marele Premiu de Formula 1 al Franţei, italienii s-au apropiat de cei de la Mc Laren, iar lupta în Marele Circ se încinge. Cursa de la Magny Cours a fost umbrită de un incident mortal petrecut cu o zi înainte

După cursele din America de Nord, în care au fost clar învinşi de Mc Laren, cei de la Ferrari s-au concentrat pe aerodinamică, punctul slab al scuderiei italiene în acest sezon. Iar în Marele Premiu de la Magny Cours, italienii au venit cu un pachet aerodinamic schimbat care le dădea mare încredere în ceea ce priveşte şansele de câştig.

Starul cursei din Franţa i-a descătuşat pe cei doi piloţi de la Ferrari. Brazilianul Felipe Massa şi-a păstrat primul loc obţinut în calificări şi la prima turnantă a fost secondat de colegul său Kimi Raikkonen, care i-a "suflat" poziţia a doua britanicului Lewis Hamilton. A urmat o detaşare continuă a celor de la scuderia italiană, care nu au mai cedat primele două poziţii până la finalul cursei, dar nu în ordinea de la început.

Cu 24 de ture înainte de final, Raikkonen şi-a calculat mult mai bine o intrare la boxe decât colegul său Massa şi a terminat învingător în Franţa. Britanicul Lewis Hamilton a terminat pe ultimul loc al podiumului, în timp ce coechipierul său de la Mc Laren, Fernando Alonso, a venit abia pe locul şapte. După acest mare premiu, lupta în Formula 1 se relansează, Ferrari începând să ameninţe acum supremaţia celor de la Mc Laren.

Trei morţi la Magny Cours

Trei persoane din anturajul Formulei 1 au murit, iar două au fost grav rănite într-un accident de elicopter produs sâmbătă seara în Franţa, în apropierea localităţii Charie-sur-Loire.

Surse din cadrul jandarmeriei franceze au declarat că elicopterul transporta victimele de la hotel la circuitul Magny Cours.

Elicopterul s-a prăbuşit în pea Raveau, iar răniţii grav au fost duşi la un spital din regiune, unul dintre aceştia fiind angajat la Bridgestone. Niciun pilot din Formula 1 nu se afla în elicopter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite