Ferrari ameninţă McLaren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce piloţii celor de la teamul anglo-german s-au instalat ca lideri, italienii încearcă imposibilul diseară Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, cei doi piloţi ai echipei McLaren

După ce piloţii celor de la teamul anglo-german s-au instalat ca lideri, italienii încearcă imposibilul diseară

Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, cei doi piloţi ai echipei McLaren Mercedes, au început excelent sezonul şi după primele şase etape s-au distanţat în clasament. Startul lor a început însă să-i irite pe adversari, primii care au sărit cu declaraţii fiind cei de la Ferrari. Cursa de la Indianapolis va fi transmisă în direct de TVR 1, de la ora 20:00.

Ocupanţii locurilor trei şi patru, Raikkonen şi Massa, de la scuderia italiană, nu suportă să-şi vadă rivalii în fruntea clasamentului. "Aştept un weekend grozav. Ferrari a dominat clar în ultimii ani circuitul american şi aştept ca şi de data aceasta să fim primii", a spus Massa, completat imediat de colegul său Raikonnen: "Cred că valoarea noastră este foarte apropiată de a celor de la McLaren. Dar rămâne de văzut la Indianapolis cine şi cum stă mai bine". Cei de la Ferrari ar putea profita şi de înţepăturile existente între cei doi piloţi de la principala rivală.

Campionul mondial en-titre, Fernando Alonso, a strâmbat din nas după euforia creată în jurul lui Hamilton, spunând că se simte ignorat după ce tânărul britanic a acaparat toată atenţia în ultima vreme. Răspunsul singurului pilot de culoare din Formula 1 şi care a surprins pe toată lumea cu startul fantastic izbutit în debutul de sezon nu a întârziat. "Găsesc foarte ciudat ce a zis coechipierul meu, deoarece am simţit încă de când am venit la echipă că toţi sunt extrem de motivaţi pentru a ne clasa amândoi cât mai în faţă. Ron Dennis şi ceilalţi băieţi de la echipă au luptat din greu pentru ca amândoi să avem aceleaşi şanse", a sunat replica liderului după primele şase etape în Marele Circ, Lewis Hamilton, cel care are în acest sezon şi un susţinător de top, cel mai cunoscut jucător de golf din lume, Tiger Woods. "I-am urmărit ascensiunea. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari talente care au ajuns pe scena sportivă în ultimii ani", a spus Woods.

Kubica, oprit de medici

Altfel, Federaţia Internaţională de Automobilism a testat pe circuitul american de la Indianapolis posibilitatea de a desfăşura în viitor curse pe timp de noapte.

Evenimentul nu a fost chiar întâmplător, mai ales că la anul se aşteaptă introducerea în calendarul F1 a unei curse la Singapore, organizatorii asiatici anunţându-şi intenţia de a organiza cursa la lumina reflectoarelor.

Pilotul german Sebastien Vettel îl va înlocui în Marele Premiu de Formula 1 de la Indianapolis (SUA) pe polonezul Robert Kubica, victima unui grav accident suferit duminca trecută în Canada, au anunţat cei de la echipa BMW Sauber. Medicii Federaţiei Internaţionale de Automobilism împreună cu cei ai circuitului de la Indianapolis i-au interzis pilotului polonez să concureze în Marele Premiu programat mâine, în urma unui control amănunţit efectuat joi seara.

Hamilton schimbă bursa pariurilor

Evoluţia fantastică a debutantului în Formula 1, Lewis Hamilton, n-a trecut neobservată printre pariori. Astfel, cunoscuta casă de pariuri Bet-at-home îl indică pe englez ca principal favorit la titlul de campion al sezonului, cotă 2/1. El îl devansează pe colegul său, spaniolul Fernando Alonso, 2,40/1, brazilianul Felipe Massa (Ferrari), 9/1, şi finalndezul Kimi Raikkonen, 15/1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite