Feroe-România: hai, băieţi, autodepăşiţi-vă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ruşinosul 0-3 cu Lituania, naţionala lui Victor Piţurcă vrea să-şi panseze rănile, în această seară, în faţa amatorilor din Insulele Feroe Gazdele partidei de astăzi (TVR 1,

După ruşinosul 0-3 cu Lituania, naţionala lui Victor Piţurcă vrea să-şi panseze rănile, în această seară, în faţa amatorilor din Insulele Feroe

Gazdele partidei de astăzi (TVR 1, 19.30) au câteva rezultate-şoc în palmares. Printre victime se numără şi cel mai recent călău al României, Lituania.

Orice pas greşit în această seară, la meciul Insulele Feroe-România, duce la demiterea selecţionerului Victor Piţurcă, aşa cum şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a recunoscut după umilinţa de sâmbătă cu Lituania.

"După meciul de azi nu se pune problema demiterii lui Piţurcă, vom discuta după jocul din Feroe. El avea în obiectiv obţinerea a minimum 7 puncte din primele 3 meciuri", a declarat atunci "Naşu`".

În condiţiile în care obiectivul pentru primele trei meciuri a fost deja ratat, Piţurcă depinde de micuţa Feroe.

Selecţionerul care a calificat România la ultimele două turnee finale (Euro 2000 şi Euro 2008) nu ar trebui să se aştepte la o seară lejeră, deşi nivelul naţionalei Insulelor Feroe e de amatori, iar printre titularii din această seară se numără şi un funcţionar, un poliţist şi un dealer auto.

Egalii Scoţiei

Reprezentantă a unei provincii autonome cu 50.000 de locuitori, naţionala Insulelor Feroe a realizat, pe 7 septembrie 2002, una dintre marile surprize ale fotbalului european, remizând pe teren propriu cu naţionala Scoţiei (2-2).

Rezultatul-şoc din preliminariile pentru Euro 2004 a venit la patru ani după ce insularii reuşiseră două egaluri-surpriză: cu Bosnia (2-2) şi cu Lituania (0-0), în preliminariile Campionatului European din 2000. Cel mai mare şoc reuşit vreodată de naţionala Insulelor Feroe a fost înregistrat pe 12 septembrie 1990, când Austria a căzut victimă, pierzând cu 1-0 în preliminariile Euro `92.

Dacă Feroe face o nouă surpriză în această seară, Piţurcă va rămâne şomer. Nici în cazul unei victorii nu e sigur că prinde meciul cu Franţa.

Aproape o echipă de absenţi

Într-unul dintre cele mai dificile momente din cariera sa de antrenor, Piţurcă nu se poate baza pe piesele grele ale naţionalei.

Pentru meciul din această seară sunt indisponibili Chivu, Mutu, Raţ, Marica, Ovidiu Petre, Nicoliţă şi Daniel Niculae, în timp ce Tamaş are şanse mici de a fi recuperat până la ora meciului. Piţurcă e gata să-i lase în această seară pe bancă pe fundaşii laterali de la dezastrul cu Lituania, Săpunaru şi Ştefan Radu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite