Tot Federer!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul clasamentului ATP a câştigat de patru ori consecutiv la Flushing Meadows, la fel ca şi legendarul Bill Tilden Elveţianul Roger Federer a câştigat, duminică noapte, pentru a

Liderul clasamentului ATP a câştigat de patru ori consecutiv la Flushing Meadows, la fel ca şi legendarul Bill Tilden

Elveţianul Roger Federer a câştigat, duminică noapte, pentru a patra oară consecutiv, US Open, după ce a trecut în finală, cu scorul de 7-6, 7-6, 6-4, de Novak Djokovic.

În urma acestui succes, Federer a ajuns la cota 12 turnee de Grand Slam în carieră, cu două mai puţin decât Pete Sampras, cel care deţine recordul de astfel de concursuri câştigate.

"Djokovic merita mai mult. A avut un parcurs foarte bun, nu doar la acest turneu, ci tot anul. La fileu i-am spus să continue tot aşa, pentru că sunt convins că vor mai fi multe bătălii între noi.

Succesul din acest an mă face să mă gândesc serios că pot să depăşesc recordul lui Sampras, mai ales că şi vârsta mă ajută", a declarat jucătorul în vârstă de 26 de ani. De cealaltă parte, Djokovic a spus că a pierdut finala din cauză că nu a fost atât de puternic mental precum adversarul său.

"Au fost două săptămâni fantastice. O experienţă uluitoare şi, în cele din urmă, prima finală de Grand Slam pentru mine. Vreau să îl felicit pe Federer, pentru că a demonstrat încă o dată că este cel mai bun.

A meritat victoria", a precizat sârbul. Ultimul jucător care reuşise să câştige US Open de patru ori la rând fusese Bill Tilden (1920-1926). În plus, Federer este primul jucător care reuşeşte să câştige, patru ani consecutiv, atât Wimbledonul, cât şi US Openul.

Henin a câştigat US Open fără să piardă vreun set!

În competiţia feminină s-a impus belgianca Justine Henin (foto), care a trecut în două seturi, scor 6-1, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Acesta este al doilea titlu câştigat de Henin la US Open, dar performanţa din acest an este cu atât mai remarcabilă cu cât ea nu a pierdut niciun set şi, în plus, le-a învins pe ambele surori Williams. "Au fost puţini cei care mi-au acordat şanse la această ediţie.

De fapt, nimeni nu mi-a dat şanse în afara antrenorului, care mi-a spus în fiecare zi că pot câştiga la US Open. Este o performanţă extraordinară", a afirmat Henin, care se află la al şaptelea titlu de Grand Slam din carieră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite