Federer, liderul absolut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul a triumfat pentru a patra oară în Turneul Campionilor la tenis, egalând performanţa lui Ilie Năstase dintre anii 1971 şi 1975 Liderul mondial a încheiat în forţă sezonul

Elveţianul a triumfat pentru a patra oară în Turneul Campionilor la tenis, egalând performanţa lui Ilie Năstase dintre anii 1971 şi 1975

Liderul mondial a încheiat în forţă sezonul cu un succes clar în Mastersul de la Shanghai. Federer l-a învins în finală pe spaniolul David Ferrer, 6-2,6-3, 6-2, trecându-şi pentru a patra oară în palmares trofeul Turneului Campionilor. După această victorie, Roger Federer a devenit primul jucător din istorie care câştigă mai mult de 10 milioane de dolari într-un sezon.

Deşi a debutat cu o înfrângere în faţa lui Fernando Gonzalez, elveţianul Roger Federer a demonstrat încă o dată că dă ora exactă în tenisul mondial. Patru victorii consecutive în faţa jucătorilor Nikolay Davindenko, Andy Roddick, Rafael Nadal şi David Ferrer au făcut ca Federer să completeze careul succeselor sale la Masters (2003, 2004, 2006, 2007) şi să egaleze performanţa lui Ilie Năstase, care a câştigat acest turneu în anii 1971, 1972, 1973 şi 1975.

Totuşi, elveţianul are cu un trofeu mai puţin decât recordmenii Pete Sampras şi Ivan Lendl, care au triumfat fiecare de câte cinci ori în această competiţie. Pentru spaniolul David Ferrer, finala Mastersului a fost cel mai bun moment al carierei sale în care a câştigat doar cinci turnee.

Premiu de 1,3 milioane de dolari

În urma victoriei de ieri, Roger Federer şi-a rotunjit conturile cu încă 1,3 milioane de dolari, ducând suma totală a câştigurilor din tenis la impresionanta sumă de 38,7 milioane de dolari. De altfel, elveţianul a devenit primul jucător din lume care a depăşit suma de 10 milioane de dolari câştigată într-un sezon.

"A fost o săptămână foarte bună, în care mi-am revenit după ce am pierdut cu Fernando Gonzalez. Ştiam că am un joc defensiv foarte bun, dar acum am evoluat şi în ofensivă foarte bine. Când îmi ies ambele faze, sunt foarte greu de învins", a declarat Roger Federer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite