Federer, în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial a debutat la Turneul Campionilor la tenis cu o înfrângere în Grupa Roşie, în faţa numărului şapte mondial, Fernando Gonzalez De zece ori se întâlniseră cei doi

Liderul mondial a debutat la Turneul Campionilor la tenis cu o înfrângere în Grupa Roşie, în faţa numărului şapte mondial, Fernando Gonzalez

De zece ori se întâlniseră cei doi jucători şi de fiecare dată a câştigat Federer. Partida de debut a elveţianului la Turneul Campionilor de la Shanghai se anunţa astfel uşoară, dar s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a chilianului Gonzalez, în vârstă de 27 de ani, care s-a impus în trei seturi, 3-6, 7-6, 7-5.

Este a doua înfrângerea consecutivă a lui Federer, după partida pierdută în optimi la Paris. "Am regrete într-un fel, dar într-alt fel nu, pentru că a avut nişte execuţii incredibile. Nu sunt obişnuit să încep meciurile din grupe cu un eşec, dar e bine că încă mai am ocazia să revin şi să câştig turneul", a spus elveţianul, care a câştigat Masterul în 2003, 2004 şi 2006.

Federer nu a mai pierdut două meciuri consecutive de peste patru ani, ceea ce indică o perioadă nefastă pentru liderul mondial.

Pentru a ajunge în semifinale, Federer trebuie să treacă astăzi de Nikolai Davidenko şi vineri de Andy Roddick. Viitorul adversar al lui Federer, rusul Nikolai Davidenko, a a fost iertat de amenda de 2.000 de dolari, dictată împotriva sa de ATP, pentru "noncombat" în turneul de la Sankt Petersburg, din luna octombrie.

"După o analiză atentă a meciului dintre Nikolai Davidenko şi Marin Cilic, s-a decis acceptarea apelului făcut de rus", a declarat reprezentantul ATP, Gayle David Bradschaw.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite