Federer atacă recordul lui Sampras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul a câştigat 14 trofee de Grand Slam, cu trei mai mult decât elveţianul. Roger are totuşi, la doar 25 de ani, câteva recorduri greu de egalat Elveţianul Roger Federer a

Americanul a câştigat 14 trofee de Grand Slam, cu trei mai mult decât elveţianul. Roger are totuşi, la doar 25 de ani, câteva recorduri greu de egalat

Elveţianul Roger Federer a câştigat, duminică seară, al cincilea titlu consecutiv la Wimbledon, egalând astfel recordul lui Bjorn Borg, care datează de 26 de ani. Mai mult, la doar 25 de ani împliniţi, Federer a ajuns la cota 11 în ceea ce priveşte numărul de titluri de Grand Slam şi mai are doar trei pentru a egala recordul lui Pete Sampras.

Până acum, liderul mondial a strâns din premii puţin peste 32 milioane de dolari, ceea ce reprezintă suma încasărilor realizate de Nadal, Djokovic, Roddick şi Davydenko, următorii clasaţi în ierarhia ATP. Impresionant este şi faptul că Federer a reuşit aceste performanţe fără a beneficia de sfaturile unui antrenor în cele mai multe dintre turneele la care a luat parte.

34 de victorii consecutive la Wimbledon

"Este un artist pe iarbă. Poate juca de pe fundul terenului. Poate veni la fileu. Jocul lui nu are puncte slabe. Dacă continuă în acest ritm şi dacă se va ţine departe de accidentări, va deveni cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile", a spus Bjorn Borg, care a fost în tribună la finala dintre Federer şi Nadal. Dar elveţianul este sceptic în ceea ce priveşte şansele sale de a rescrie istoria tenisului. "Nu ştiu cât pot să o mai ţin aşa, dar simt că atât mental, cât şi fizic sunt pregătit să mai joc mulţi ani de acum încolo. Nu joc pentru a doborî recorduri, ci pentru că îmi place foarte mult acest sport", a spus Federer, după al cincilea succes consecutiv la Wimbledon. Numărul 1 mondial a ajuns la 34 de victorii consecutive la Wimbledon, iar duminică a fost pentru prima oară când a jucat cinci seturi. În plus, el jucase până acum 13 finale de Grand Slam şi în premieră a avut nevoie de cinci seturi pentru a cuceri trofeul.

32 milioane de dolari este suma de bani pe care a câştigat-o Federer în nouă ani, de când este jucător profesionist

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite