Federer - Nadal, şocul din semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai valoroşi jucători ai momentului se înfruntă azi pentru finala Turneului Campionilor la tenis de la Shanghai Spaniolul de 21 de ani Rafael Nadal este singurul jucător de tenis din

Cei mai valoroşi jucători ai momentului se înfruntă azi pentru finala Turneului Campionilor la tenis de la Shanghai

Spaniolul de 21 de ani Rafael Nadal este singurul jucător de tenis din lume care are palmares pozitiv în întâlnirile directe cu Roger Federer. Elveţianul are însă un ascendent moral, el eliminându-l pe Nadal în semifinalele Mastersului de anul trecut.

Liderul mondial Roger Federer s-a calificat fără emoţii în semifinalele Turneului Campionilor de la Shanghai, învingându-l ieri pentru a 15-a oară în carieră pe americanul Andy Roddick, scor 6-4, 6-2.

După un început ezitant, cu o înfrângere în faţa chilianului Fernando Gonzalez, elveţianul şi-a recăpătat ritmul şi se anunţă din nou favorit pentru cununa de lauri. Adversarul său din penultimul act este Rafael Nadal, omul care a reuşit să-l învingă de opt ori pe liderul mondial. În total, cei doi s-au întâlnit de 13 ori, doar cinci partide revenindu-i lui Federer.

Ca palmares general însă, Federer îl depăşeste clar pe tânărul spaniol, care are cu cinci ani mai puţin ca elveţianul. Federer a câştigat 52 de turnee şi a strâns 36 milioane de dolari, în timp ce Nadal s-a impus în 23 de competiţii, adunând "doar" 13 milioane de dolari

Doi spanioli în careul de aşi

Pe lângă Nadal, Spania mai este reprezentată în semifinalele Mastersului şi de David Ferrer, care îl va înfrunta pe americanul Andy Roddick.

Cei doi jucători s-au întâlnit până acum de patru ori, scorul general fiind egal. Chiar şi în ierarhia mondială, cei doi sunt vecini de clasament, Roddick, pe patru, iar Ferrer, pe cinci, fiind despărţiţi de doar 16 puncte ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite