Federalii s-au acuzat că dau şpagă la observatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au vorbit şi despre bugetul pe 2006, şi despre schimbarea statutului, cel mai spinos moment al Adunării Generale a FRF l-au constituit discuţiile despre influenţele observatorilor în

Chiar dacă au vorbit şi despre bugetul pe 2006, şi despre schimbarea statutului, cel mai spinos moment al Adunării Generale a FRF l-au constituit discuţiile despre influenţele observatorilor în fotbalul românesc.
Adunarea Generală a FRF a fost pe punctul de a fi suspendată din lipsă de cvorum. După discursul de 25 de minute al preşedintelui Mircea Sandu, sala de la Casa Fotbalului a început să se umple şi astfel lucrările au putut continua. În momentul când s-a pus în discuţie statutul FRF, fostul arbitru Vasile Avram a propus constituirea unei comisii a observatorilor, asemănătoare celei a arbitrilor. Atunci, un reprezentant al unei divizionare C a acuzat faptul că observatorii fac jocurile în fotbalul românesc. "Observatorii fac legea. Intră la pauză la arbitri şi le spun cum să conducă meciul în repriza a doua", a declarat oficialul, care a dat ca exemplu partida dintre Petrolul Videle şi Rova Roşiorii de Vede, din C4. Încercând o poziţie în forţă, Sandu a contraatacat tăios. "De ce ne aruncaţi nouă, conducerii federaţiei, aceste lucruri în cârcă. Duceţi-vă la poliţie! Dumneavoastră i-aţi obişnuit cu şpăgi pe observatori", a spus preşedintele. În acel moment, sala a început să freamăte şi alţi membri ai FRF au sărit să acuze conducerea de la Casa Fotbalului de acceptare a acestor practici. Naşu, puţin surprins, a pus capăt discuţiei, bătând în retragere: "Unde este secretarul general? Te rog să notezi despre acel meci, să vedem cine a fost observator, cine au fost arbitrii, şi să discutăm acest aspect. Nici eu nu mă opun constituirii unei comisii a observatorilor şi cred că acest lucru se poate face doar cu acordul Comitetului Executiv". "Eu mă voi lupta pentru ca această comisie să fie la Ligă, pentru că dacă şi arbitrii, şi observatorii, şi toţi sunt la FRF, pot apărea combinaţii foarte uşor. Cine le face? Cine are puterea, adică federaţia", a completat şeful LPF, Dumitru Dragomir.

Divizia A devine Liga I
Din cauza unei societăţi comerciale din Babadag, care poartă numele Divizia A şi are această marcă înregistrată, federaţia s-a văzut nevoită să schimbe numele diviziilor româneşti în Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a. "Am putea să ne judecăm, dar nu are rost", a spus Mircea Sandu, care a mai declarat că, pe anul 2005, FRF a înregistrat un excedent bugetar de aproximativ 5 milioane de lei .

Încă o comisie
Adunarea Generală a discutat şi modificările la statutul FRF. La cererea FIFA, se va constitui o Comisie Antidoping şi a fost desfiinţată Comisia de Recurs, urmând ca aceasta să fie înlocuită de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Chiar dacă au încercat schimbarea sistemului competiţional cererea a trei cluburi, toate aflate acum pe locuri retrogradante în Divizia C, a fost respinsă ca fiind nestatutară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite