Favorite la aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul de 8+1 rame feminin al ţării noastre este cotat de specialişti cu şanse reale la obţinerea titlului suprem la Beijing Agenţia Reuters este de părere că România va domina

Echipajul de 8+1 rame feminin al ţării noastre este cotat de specialişti cu şanse reale la obţinerea titlului suprem la Beijing

Agenţia Reuters este de părere că România va domina regata feminină care se va disputa pe baza nautică Shunyi Olimpic. Tricolorele intră în concurs astăzi şi mâine.

Astăzi încep calificările în proba de canotaj. România intră în concurs cu echipajele de două rame fără cârmaci şi cel de două vâsle. Mâine va concura şi cel de 8+1 rame, acesta fiind medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Aceeaşi distincţie au obţinut-o şi fetele de la două rame.

Conform agenţiei Reuters, fetele noastre nu vor avea dificultăţi în prima fază a competiţiei. Problemele cu algele de la baza nautică nu s-au rezolvat. Ieri-dimineaţă, şedinţele de antrenament au fost întrerupte de două ori pentru ca organizatorii să refacă primele două culoare.

Cu două participări la Jocurile Olimpice, la Sydney în 2000 şi la Atena în 2004, Viorica Susanu a declarat că are emoţii, chiar dacă echipajele noastre sunt cotate cu şanse mari la aur. Susanu se va afla atât în barca de două rame fără cârmaci, cât şi în cea de 8+1 rame.

"Resimţim o mare presiune: canotajul este un sport cu tradiţie în medaliile de aur. După o pauză competiţională, am revenit şi mi-am reluat antrenamentele, deoarece consider că mai am ceva de spus în acest sport", a precizat Viorica Susanu.

Surpriza poate veni la două vâsle

Reuters explică şansele noastre la titlul suprem: "România a ştiut să impună un stroc constant în ultimul act şi a avut echipaje puternice şi experimentate. Finala de la proba de 8+1 rame este cea mai echilibrată din istoria Jocurilor Olimpice, România trebuind să treacă de Statele Unite, Australia şi Canada".

Singura probă în care specialiştii nu văd ţara noastră pe prima treaptă este cea de două vâsle, acolo unde avem un echipaj tânăr, format din Simona Muşat şi Roxana Cogianu. La concursul olimpic vor lua parte 550 de sportivi.

Am încredere în echipajul feminin de 8+1 şi sunt convins că vom obţine medalia de aur la această probă. Vrem să repetăm performanţa de acum patru ani, de la Jocurile Olimpice din 2004.
Mircea Roman, antrenor România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite