"Faraoni" contra "Lei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Finala Cupei Africii pe Naţiuni se va disputa duminică, de la ora 19.00, între selecţionatele Egiptului şi Camerunului. Chiar dacă nu porneau favorite în semifinale, echipele Camerunului

>> Finala Cupei Africii pe Naţiuni se va disputa duminică, de la ora 19.00, între selecţionatele Egiptului şi Camerunului.

Chiar dacă nu porneau favorite în semifinale, echipele Camerunului şi Egiptului au eliminat Ghana (scor 1-0) şi, respectiv, Coasta de Fildeş (4-1) şi vor juca ultimul act al competiţiei. Tradiţia a învins calculele hârtiei şi "faraonii", campioni en-titre, vor lupta pentru a şasea coroană continentală contra "leilor neîmblânziţi" care au deja în palmares patru trofee.

După ce au câştigat turneul de acum doi ani, egiptenii sunt convinşi că se vor încorona campioni şi în Ghana. "Acum vom câştiga finala. Este la fel ca în 2006, când am disputat ultimul act împotriva Coastei de Fildeş şi eram în aceeaşi grupă.

De această dată, Egipt şi Camerun sunt în aceeaşi grupă. Vreau să aduc cupa în Egipt şi avem şansa să facem istorie", a spus selecţionerul egiptean Shawky Gharib. Disputa din faza grupelor a revenit clar "faraonilor" cu scorul de 4-2.

Camerunul a crescut însă de la meci la meci şi cu o evoluţie pragmatică a reuşit să elimine ţara gazdă, Ghana, în semifinale. Antrenorul naţionalei Camerunului, Otto Pfister, în vârstă de 71 de ani, a declarat că obţinerea calificării în finală este unul dintre cele mai importante momente din cariera lui, în timp ce mijlocaşul Achille Emana a afirmat că puterea mentală a camerunezilor a fost principalul motiv pentru care au obţinut victoria.

Camerunul are în lot doar un singur jucător, al treilea portar, care evoluează în ţară, în timp ce 20 de fotbalişti joacă la echipe din Europa. Egiptul prezintă o situaţie diametral opusă, cu 17 jucători care evoluează în campionatul intern şi doar patru care joacă pe Bătrânul Continent.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite