Fără Izbaşa la Mondiale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovitură grea pentru echipa feminină de gimnastică care va participa la Campionatele Mondiale de la Tokyo, Japonia, în perioada 7-16 octombrie.

Sandra Izbaşa a acuzat dureri la gamba dreaptă după accidentarea gravă pe care a suferit-o la tendonul lui Ahile în 2009 şi nu va face deplasarea în Japonia. „A fost o decizie de ultim moment. Am hotărât s-o protejez şi să nu mă abat de la un principiu vechi, acela ca toţi cei care participă la competiţii să fie complet sănătoşi. Am încercat s-o menajăm, dar durerile au persistat", a mărturisit Octavian Bellu.

Porgras, singura campioană mondială

În lipsa Sandrei (21 de ani), cele mai mari şanse la medalii le au Ana Porgras, campioană mondială en-titre la bârnă, Diana Chelaru sau Amelia Racea. Astăzi va primi acordul de a participa într-o competiţie oficială şi veterana Cătălina Ponor (23 de ani), care a decis în primăvară să revină după o pauză de patru ani. Obiectivul principal este calificarea echipei direct la Jocurile Olimpice, dar se doreşte şi obţinerea a una-două medalii. 

„Prioritară este calificarea la Londra. Important este să intrăm între cele opt echipe care merg direct, ca să nu mai avem toată iarna ocupată cu pregătirile pentru calificări", a mai precizat Bellu. Cele mai bune opt echipe de la Mondiale merg direct la Londra, alte patru urmând a fi desemnate în luna ianuarie 2012, la un turneu preolimpic.

Şi băieţii sunt încrezători înaintea competiţiei din Japonia. „Îmi doresc calificarea directă cu echipa, una sau două finale şi una-două medalii. Sunt pregătit să fac chiar şi concursul de individual compus. Am note bunicele de plecare, chiar şi la aparatele unde nu mă bat pentru medalii", a declarat Marian Drăgulescu, înaintea plecării.

"Îmi propun, în primul rând, să nu am ratări. În ultima vreme am mers mai mult pe siguranţă decât pe dificultate. Obiectivul e să ne calificăm direct la Jocurile Olimpice."
Ana Porgras
gimnastă

Lot feminin

- Cătălina Ponor, 24 de ani (trei medalii de argint şi două de bronz)
- Ana Porgras, 17 ani (o medalie de aur şi una de argint)
- Daniela Andrei, 17 ani
- Diana Chelaru, 18 ani (o medalie de argint)
- Amelia Racea, 17 ani
- Raluca Haidu, 16 ani
- Diana Bulimar, 16 ani (rezervă)

Lot masculin

- Marian Drăgulescu, 30 de ani (optmedalii de aur şi una de argint)
- Flavius Koczi, 24 de ani(o medalie de argint)
- Vlad Cotuna, 20 de ani
- Marius Berbecar, 26 de ani
- Ovidiu Buidoso, 24 de ani
- Andrei Ursache, 23 de ani
- Cristian Baţagă, 23 de ani
- Andrei Muntean, 23 de ani (rezervă)
* în paranteze, palmaresul la Mondiale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite