Fanii adună bani pentru familia Dossey

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Suporterilor Stegari organizează în decembrie a treia ediţie a turneului dedicat fostului portar ghanez. Toate încasările le vor fi donate soţiei şi fetiţei africanului. „Adevărul“ v-a prezentat, ieri, povestea tristă a soţiei şi fetiţei lui Ibrahim Dossey, care la trei ani de la decesul africanului se zbat la limita sărăciei.

„Plătesc lunar 320 de euro rate la un apartament de două camere. Din salariu nu-mi mai rămâne nimic. Ne descurcăm foarte greu. Sunt rare zilele când nu plâng, dar sunt obligată să mă zbat pentru Jennifer", ne-a mărturisit Ioana Dossey, secretară la Comisia Centrală a Arbitrilor. Deşi în lumea fotbalului românesc se învârtesc milioane de euro anual, în afară de sprijinul pe care l-a primit imediat după dispariţia soţului său, în ultimii ani, Ioana a fost mai degrabă lăsată singură.

A primit 2.000 de euro până acum

Paradoxal, cei care n-au uitat-o sunt suporterii formaţiei FC Braşov, echipă unde Dossey a activat, mai întâi, între 2000 şi 2003, iar apoi între 2004 şi 2005. Fanii „stegarilor" organizează anual turneul de fotbal prin care microbiştii braşoveni îl comemorează pe regretatul Ibrahim Dossey.  În acest an, la competiţia ce se va disputa în perioada 9-11 decembrie vor participa 16 echipe formate din câte şapte jucători. Taxa de înscriere e de 150 de lei, iar fondurile vor fi donate familiei lui Dossey. Anul trecut, cea care a dat lovitura de începere a primei partide a fost Jennifer, fetiţa regretatului fotbalist. Ioana Dossey a primit până acum circa 2.000 de euro din partea Ligii Suporterilor Stegari, bani rezultaţi din încasările primelor două ediţii ale turneului.

Vor să-i facă şi un bust lui Dossey

Una dintre echipele care va participa şi în acest an la competiţie, „Prietenii lui Dossey", e alcătuită doar din foştii colegi pe care Ibrahim i-a avut la FC Braşov, la începutul anilor 2000: Arcanu, Şandor, Bodea, Măuţă, fraţii Andraşi, Vasc sau Marian Ivan.

Pe lângă faptul că o vor ajuta pe văduva ghanezului cu banii strânşi din încasările turneului, reprezentanţii Ligii Suporterilor Stegari se gândesc să adune fonduri şi pentru un bust al fotbalistului, care ar urma să fie amplasat în faţa stadionului pe care joacă FC Braşov.

Sprijin de la Condescu

După apariţia articolului din numărul de ieri, preşedintele clubului gorjean, Eugen Pârvulescu, a luat legătura cu unul dintre reporterii „Adevărul". El s-a interesat de numărul de telefon al Ioanei Dossey pentru ca, împreună cu Marin Condescu, s-o ajute pe văduva fostului portar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite