"Fanii bulgari vor sparge capetele românilor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţia aparţine cotidianului bulgar "Meridian match", care a incitat la vandalism prin materialul publicat ieri Interesul în jurul partidei Bulgaria - România, programată mâine, de la

Reacţia aparţine cotidianului bulgar "Meridian match", care a incitat la vandalism prin materialul publicat ieri

Interesul în jurul partidei Bulgaria - România, programată mâine, de la ora 18.00 (TVR 1), pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia, pare a avea alte conotaţii decât cele sportive.

Un important cotidian, care apare în capitala ţării de la sud de Dunăre, a publicat ieri un material care incită la violenţă. Altfel, fotbaliştii Dafcev şi Wagner s-au accidentat şi au devenit indisponibili. Indiferent de ultimele rezultate din preliminarii, Penev va fi demis.

În lipsa rezultatelor bune ale naţionalei lor de fotbal, jurnaliştii cotidianului de sport "Meridian match" (al doilea ca importanţă la Sofia după "7 zile sport") s-au apucat de alte activităţi. Cunoscut în general ca un ziar dedicat senzaţionalului, "Meridian match" a deschis ieri ediţia cu un titlu care incită la vandalism: "Suporterii o să spargă capetele românilor!".

În material se scrie că galeriile echipelor ŢSKA (care este înfrăţită cu cea a Stelei), Levski, Lokomotiv Plovdiv şi Botev Plovdiv s-ar fi înţeles să facă front comun împotriva românilor care sunt aşteptaţi la Sofia pentru meciul de mâine-seară.

Ultraşii bulgari ar fi gata să-i aştepte pe români la Bulgarski Izvor (unde acum doi ani au fost incidente între localnici şi fanii echipei Dinamo Bucureşti), la Yablanitza, unde drumurile dinspre Veliko Târnovo şi Pleven spre Sofia se reunesc, dar şi la intrările din Sofia, pentru a le răspunde jignirilor şi injuriilor. Conform publicaţiei mai sus amintite, circa 250 de ultraşi vor participa la acţiuni.

"Personal nu cred că se va întâmpla chestia asta, din mai multe motive: în primul rând, vremea este urâtă şi interesul pentru meci deocamdată e foarte scăzut", ne-a spus Borislav Mihailov, preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, care a mai adăugat: "Românii şi bulgarii au foarte multe în comun, sunt prieteni şi nu au ce împărţi".

80% din bulgarii care au postat mesaje pe diferite forumuri de pe internet s-au arătat indignaţi de materialul din "Meridian". "Ce nenorociţi. De ce să-i batem pe români, doar este vorba despre un meci de fotbal?! Nu am nimic împotriva lor, să vină la Sofia, să se simtă bine. Şi să câştige echipa mai bună", a scris, de exemplu, General_K.

Wagner şi Dafcev s-au accidentat

La antrenamentul de ieri al naţionalei bulgare, selecţionerul Dimităr Penev a mai primit o lovitură. Mijlocaşul lui Lokomotiv Sofia, Marcio Dafcev, şi fundaşul lui Levski Sofia, Lusio Wagner, s-au accidentat şi au devenit indisponibili pentru meciul de mâine-seară.

Oricum, Penev pare a nu mai avea stres la naţională. Mihailov a recunoscut ieri că, indiferent de rezultatele pe care le va obţine Bulgaria contra României şi Sloveniei, selecţionerul va fi demis la finalul preliminariilor. Succesorul lui Penev ar putea fi Srecko Katanec, al cărui contract cu Macedonia expiră în februarie 2008.

Arbitrează Plautz!

Partida Bulgaria - România va fi condusă de o brigadă de arbitri din Austria avându-l la centru pe Konrad Plautz (foto). În vârstă de 43 de ani, Plautz este arbitru internaţional din 1996. El a arbitrat în acest an Supercupa Europei, în care echipa italiană AC Milan a învins la Monte Carlo, cu scorul de 3-1, formaţia spaniolă FC Sevilla.

Austriacul a mai arbitrat naţionala României în preliminariile CM 2006, într-un meci pe care "tricolorii" l-au câştigat, la Craiova, scor 2-1, în faţa Macedoniei. De asemenea, Plautz a condus două meciuri ale Stelei în Liga Campionilor, de fiecare dată gruparea din Bulevardul Ghencea fiind învinsă.

Prima oară în 2001, de Dinamo Kiev, scor 4-2, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, iar a doua oară în sezonul trecut, 1-0 cu Real, la Madrid, în grupele aceleiaşi competiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite