VIDEO UPDATE: Fanii Romei l-au făcut ţigan pe Chivu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chivu a intrat din nou în conflict cu tifosii Romei, după conflictul avut şi la derbyul din primăvară. Titular pe flancul stîng al defensivei lui Inter, românul a fost provocat de fanii fostei sale echipe, care l-au făcut "ţigan" şi l-au huiduit copios în finalul primei reprize de pe "Oilimpico". Roma a câștigat cu 1-0, prin golul marcat de Vucinic în minutul 92.

Suporterii Romei nu au uitat la partida de aseară cu Inter de gestul pe care Chivu l-a făcut în finala Cupei Italiei, câștigată de Inter cu 1-0 în luna mai a acestui an. Atunci, huiduit de tifosi romani, românul a arătat către tribune ”degetul mijlociu”. Cum majoritatea celor care susțin AS Roma au considerat transferul lui Chivu la Inter drept un gest de trădare, ura față de jucătorul român a crescut și mai mult în tribunele de pe Olimpico, după episodul din finala Cupei.

Totul s-a transformat însă într-un coșmar pentru căpitanul naționalei, aseară, la partida din etapa a cincea din Il Calcio. Un stadion întreg l-a fluierat la fiecare atingere de balon, încă din primul minut iar românul a cedat după ce a fost făcut ”țigan”.

Chivu nu s-a putut stăpîni, a mers la margine, şi-a scos casca de protecţie, reacţionînd la atacurile rasiste. Iritat şi că este lăsat singur la atacurile Romei, s-a dus să se certe cu cei de pe banca de rezerve şi a primit cartonaş galben, fiind cu greu calmat de Eto'o.

Cu asemenea tratament din partea tribunelor, jocul lui Chivu a fost extrem de slab. ”Menez și-a dat seama că poate profita din plin pe partea lui Chivu și a inițiat de acolo o serie de acțiune periculoase”, notează Gazetta dello Sport. ”Românul trebuia eliminat pentru al doilea galben pentru atacul asupra lui Snejider din finalul partidei, dar a scăpat”, mai scrie cotidianul sportiv italian. Nici antrenorul Interului, Rafa Benitez, nu a fost foarte mulțumit de prestația lui Chivu, în special cea din prima repriză. ”Pe partea sa ceva nu a mers cum trebuie. La pauză am discutat mult pentru a putea repara problemele”, a spus Benitez pentru postul de televiziune Sky Italia.

”Plângerile lui Chivu către banca de rezerve? Nu le-am auzit. Am discutat cu el la pauză despre cum putem îmbunătăți faza defensivă pe partea sa”, a spus Benitez la conferința de presă de după meci, citat de site-ul oficial al echipei milaneze.

Celălalt român care a evoluat în acest meci, Bogdan Lobonț, a avut o evoluție apreciată în poarta Romei, având câteva intervenții salvatoare. Chiar dacă a arătat nesiguranță la unele șuturi de la distanță, Lobonț a făcut uitate prestațiile sale anterioare după ce a scos excelent un șut al lui Eto'o de la 16 metri.

În sezonul trecut, fanii Romei, echipă la care Cristi a jucat în perioada 2003 - 2007, l-au scos din minţi, făcînd o referire macabră la accidentarea la cap suferită în ianuarie. Atunci, Chivu a făcut gesturi obscene după meciul pierdut de Inter, dar a scăpat fără suspendare. VEZI AICI GESTUL LUI CHIVU din finala Cupei Italiei:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite