Falko Gotz: "Vrem să devenim favoriţi după meciul tur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, Hertha Berlin şi Rapid Bucureşti se vor întâlni în 16-imile Cupei UEFA, iar antrenorul germanilor, Falko Gotz, se confruntă cu o mulţime de probleme: linia de fund este decimată iar

Mâine, Hertha Berlin şi Rapid Bucureşti se vor întâlni în 16-imile Cupei UEFA, iar antrenorul germanilor, Falko Gotz, se confruntă cu o mulţime de probleme: linia de fund este decimată iar atacanţii nu sunt atât de eficienţi pe cât şi-ar dori tehnicianul.
- Domnule Gotz, ce ştiţi despre Rapid Bucureşti?
- Am adunat o mulţime de informaţii despre ei. ştim că sunt puternici, mai ales în defensivă. De asemenea, jucătorii au o condiţie fizică bună şi excelează la tehnică. Am avut posibilitatea să-i observ atât pe casete, cât şi în amicalurile din Elveţia. În plus, în România am avut nişte "spioni" care mi-au adus date preţioase.
- Ei au pierdut primele două meciuri din acest an
- Fiecare meci este diferit şi este jucat la intensitate diferită. Sunt convins că, în partida cu noi, rapidiştii se vor mobiliza.
- Cine ar fi cel mai periculos jucător giuleştean?
- Nu vreau să ridic pe nimeni în slăvi. Cred că echipa, per ansamblu, este periculoasă.
- S-a întărit Rapidul în această pauză competiţională?
- S-ar putea, pentru că atât Pancu, cât şi Moldovan sunt jucători buni. Dar contează foarte mult şi cât de repede au reuşit să se integreze în angrenajul echipei.
- Cum vă veţi descurca împotriva "alb-vişiniilor", care n-au primit gol nici de la şahtior şi nici de la Rennes?
- Într-adevăr, Rapidul se apără foarte bine şi, în momentul de faţă, echipa mea are probleme în a marca. Pentru a înscrie, trebuie să depunem mai mult efort. Oricum, vrem ca, după meciul tur, să devenim favoriţi la calificare.
- Poate fi un avantaj faptul că Bundesliga a început mai devreme decât campionatul României?
- Ar putea reprezenta un atu, pentru că noi ne-am găsit ritmul. Dar şi românii pot fi avantajaţi, pentru că nu sunt obosiţi.
- Ce este mai important pentru Hertha, campionatul sau Cupa UEFA?
- Noi ne concentrăm asupra campionatului. Vrem ca şi la anul să evoluăm în cupele europene.

Probleme de efectiv pentru germani
Hertha Berlin are mari probleme de efectiv înaintea partidei de mâine cu Rapid. Astfel, fundaşii Josip Simunici şi Dick van Burik sunt accidentaţi, mijlocaşul Oliver Schroder are dureri la genunchi, iar brazilianul Gilberto a suferit o accidentare la spate în partida cu Wolfsburg, toţi fiind incerţi. De asemenea, Arne Friedrich şi Yldirai Başturk au acuzat dureri, dar tehnicianul Falko Gotz a precizat că cei doi vor fi pe teren contra Rapidului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite