FRF vrea finala UEFA din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu spune că România are nevoie un stadion de cinci stele. Tricolorii vor juca un amical cu Italia.

"Activitatea noastră a fost una foarte complexă", au început cei doi. Ionuţ Lupescu a trecut în revistă reuşitele sale din 2006: descentralizarea activităţii comisiilor din cadrul federaţiei, câştigurile obţinute din activitatea de marketing sau calificarea echipei naţionale, generaţie 1988, la Turneul de Elită. De asemenea, şi nereuşitele echipei Sandu - Lupescu au fost prezentate ca premise ale viitoarelor succese. "Nu am reuşit să obţinem organizarea finalei Cupei UEFA din 2009, pentru că nu am avut un stadion de nivel european. Cei de la UEFA au rămas încântaţi însă de dimensiunile complexului sportiv
Lia Manoliu
, de faptul că stadionul este aproape de centrul oraşului, iar aeroportul, la mică distanţă de Bucureşti. Singurul lucru care ne-a lipsit a fost stadionul", a spus Mircea Sandu. Lupescu a anunţat însă că primarul Capitalei, Adriean Videanu, a promis că, anul viitor, Stadionul Naţional va fi refăcut complet: "Tribunele vor fi demolate în totalitate şi se vor construi altele, care vor cuprinde 63.000 de locuri". Acesta va fi, în viziunea oficialilor FRF, argumentul decisiv pentru ca forul european să acorde României posibilitatea de a organiza finala UEFA în 2010 sau 2011. "În urmă cu câteva zile, a sosit pe adresa FRF un fax de la UEFA, prin care acest for anunţă că este de acord ca Bucureştiul să organizeze finala Cupei UEFA în 2010 sau în 2011", a declarat fostul internaţional, care însă nu a aflat că, în 2010, irlandezii vor găzdui ultimul act al competiţiei europene. "Sperăm ca în 2020 sau 2024 România să poată organiza un turneu final", a intervenit şi Mircea Sandu. Directorul general al federaţiei a mai anunţat că, pe 7 februarie, România va juca un amical cu Italia, iar, pe 22 august, cu Turcia. "Am negociat amicalul cu campioana mondială în ultimele trei-patru luni şi am reuşit să aranjăm acest meci pe terenul Italiei", a spus Lupescu. Aceste două meciuri de pregătire din 2007 se adaugă celei deja stabilite, în compania Germaniei, pe 12 septembrie. "Am demarat deja discuţiile cu Federaţia Franceză şi am stabilit să disputăm o partidă amicală cu Franţa în 2008", a mai dezvăluit directorul FRF, urmând ca anul viitor să fie stabilite locul şi data exactă a desfăşurării meciului. De asemenea, Lupescu a mai anunţat că, în acest an, FRF a obţinut venituri de 3.260.000 de euro, mai mult decât dublu faţă de cele înregistrate în 2005.
Naşu vrea să reprezinte Estul la UEFA
Lupescu a vorbit şi despre candidatura lui Mircea Sandu la Comitetul Executiv al UEFA, ale cărui alegeri sunt programate în ianuarie. "I-am cerut insistent preşedintelui FRF să îşi depună dosarul pentru candidatură". "Am ajuns la o înţelegere cu Croaţia, Slovenia, Ucraina, Turcia şi Kazahstan să susţinem acelaşi candidat pentru ca estul Europei să se facă mai bine auzit la UEFA. Nu ştiu dacă eu voi fi acel candidat", a comentat Mircea Sandu. Ionuţ Lupescu a încheiat, spunând că, în viitor, are în plan formarea unei naţionale B a României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite