FOTO EMOŢIONANT / Omul fără picioare aleargă cel mai tare! Pistorius rămâne în cursă pentru o medalie olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A avut ambele picioare amputate pe când avea doar 11 luni. Cu toate acestea, concurează şi la Jocurile Olimpice, dar şi la Jocurile Paralimpice. Sâmbătă, la Londra, el a făcut furori. Vezi performanţa sa senzaţională şi o imagine care confirmă că nimic nu e imposibil, dacă ai voinţă.

Oscar Pistorius, primul sportiv fără picioare care concurează la Jocurile Olimpice, e în cărţi pentru a cuceri şi o medalie!

Sâmbătă, în calificările probei de 400 de metri, sud-africanul de 25 de ani s-a clasat pe locul doi, cu timpul de 45 de secunde şi 44 de sutimi, obţinând biletele pentru semifinalele competiţiei.

I se spune „Blade Runner"

Cum şi-a pierdut ambele picioare, Pistorius poartă două proteze speciale pentru a putea concura, cot la cot, alături de rivalii săi.

Incredibil, dar adevărat: iniţial, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat că Pistorius nu poate participa la Jocurile Olimpice sau la alte evenimente internaţionale întrucât protezele sale îi oferă un...avantaj!

Sud-africanul a atacat această decizie, iar Curtea de Arbitraj Sportiv (CAF) a dat un verdict favorabil lui Pistorius, anulând hotărârea IAAF.

Totuşi, „Blade Runner", aşa cum e supranumit Pistorius, nu s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, în 2008.

Acum însă, e la Londra şi are ambiţii mari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite