FC Timişoara vrea să ardă Gazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi în faţa unui meci greu, în deplasare, la Mediaş, fotbaliştii timişoreni glumesc pe marginea rezultatului din meciul de sâmbătă Căpitanul Dan Alexa îşi doreşte o victorie

Aflaţi în faţa unui meci greu, în deplasare, la Mediaş, fotbaliştii timişoreni glumesc pe marginea rezultatului din meciul de sâmbătă

Căpitanul Dan Alexa îşi doreşte o victorie la scor de neprezentare în meciul de mâine cu nou-promovata Gaz Metan, echipă fără victorie în primele două etape.

Primul meci în deplasare, din acest sezon este o piatră de încercare. Forţa ofensivă a timişorenilor, evidentă în meciurile de pe teren propriu, păleşte în mod aproape inexplicabil în meciurile din deplasare.

Probleme cu cei mici

Deşi în sezonul trecut timişorenii au obţinut rezultate excelente, afară, cu Rapid, Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, meciurile cu echipele slab cotate, Gloria Buzău sau Poli Iaşi, au relevat prestaţii neconvingătoare. Astfel, meciul cu Gaz Metan Mediaş de mâine, de la ora 18, se anunţă a fi o încercare pentru elevii antrenorului Dusan Uhrin jr.

"Este o echipă nou promovată, însă şi FC Argeş ne-a pus mari probleme. I-am urmărit pe Gaz Metan în primele două etape, Oţelul a scos cu mare şansă un punct la ei, iar pe Dinamo i-au dominat în 10 oameni. O echipă bună, cu jucători aparent necunoscuţi. Trebuie să fim foarte atenţi. Dacă nu tratăm meciul foarte serios nu vom avea câştig de cauză", a declarat căpitanul bănăţenilor, Dan Alexa.

Alexa: "Avem un culoar favorabil în campionat"

Liderul echipei alb-violete este de părere că programul următoarelor meciuri este avantajos, dar timişorenii nu-şi permit paşi greşiţi.

"Sperăm să obţinem prima victorie în deplasare în acest sezon, pentru că este, totuşi, vorba de o echipă nou promovată, este o bună oportunitate. Avem un culoar bun şi trebuie să profităm de fiecare meci. Dacă vrem să realizăm obiectivele propuse, va trebui să câştigăm şi cu echipele mici", a spus Alexa.

"Va trebui să tratăm acest joc exact ca pe cel de sâmbăta trecută şi atunci vom obţine prima victorie în deplasare din acest sezon", este de părere argentinianul Luis Garcia. Mai mult închizător în meciul din etapa trecută, Garcia nu ştie dacă va fi titular şi mâine.

"E bine că am jucat defensiv, pentru că dacă aş fi jucat avansat, Pandurii ar fi avut mai multe oportunităţi de a pune în pericol poarta noastră. Nu ştiu dacă voi fi titular, este decizia antrenorului, dar normal că îmi doresc să joc de la început", a mai spus sud-americanul.

O eventuală victorie a oaspeţilor ar fi primul succes în deplasare pentru timişoreni după exact şase luni. Ultima reuşită pe teren străin a echipei alb-violete a fost consemnată în primăvară, pe 9 martie, în fieful Rapidului.

Mi-aş dori să atacăm şi să le dăm trei goluri în primul sfert de oră, să fie un meci uşor, dar nu cred că va fi aşa
Dan Alexa, jucător FC Timişoara

Dorim să completăm victoria de acasă cu una în deplasare. Mediaş a jucat foarte bine acasă, ofensiv, dar şi noi vom juca la fel şi mă aştept să fie un meci frumos
Dusan Uhrin, antrenor FC Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite