FC Timişoara, la Tender pentru 20 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O societate la care sunt acţionari Consiliul Judeţean Timiş şi firme ale omului de afaceri se pregăteşte să cumpere pachetul majoritar al clubului Negocierile nu sunt, însă,

O societate la care sunt acţionari Consiliul Judeţean Timiş şi firme ale omului de afaceri se pregăteşte să cumpere pachetul majoritar al clubului

Negocierile nu sunt, însă, încheiate, dar relaţiile bune dintre părţile implicate, adică CJT, Ovidiu Tender şi Marian Iancu, indică o înţelegere rapidă în privinţa vânzării clubului bănăţean.

Ieri a avut loc Adunarea Generală a firmei Intercenter SA, unde Consiliul Judeţean Timiş şi Ovidiu Tender sunt principalii acţionari, scopul întâlnirii fiind decizia de a cumpăra sau nu pachetul majoritar de acţiuni al echipei FC Timişoara.

"Am avut o adunare generală a societăţii Intercenter SA, societate din care face parte consiliul judeţean şi un grup de firme în care unul dintre proprietari este domnul Tender. Am hotărât demararea negocierilor pentru cumpărarea acţiunilor BkP din societatea Politehnica 1921 Invest SA", a declarat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Tender, absent de la discuţii

Afaceristul bănăţean, majoritar în societatea Intercenter, nu a fost prezent la întâlnirea de la Prefectura Timiş, aflându-se ieri în Bucureşti. Tender a avut, însă, trei reprezentanţi la întâlnirea de la Timişoara. Intercenter va avea 65,42% din acţiunile societăţii care deţine FC Timişoara, implicarea altor finanţatori fiind acum tot mai puţin probabilă.

"Este adevărat că şi fraţii Cristescu s-au interesat de club, însă odată cu această decizie domnul Tender este în pole-position pentru achiziţionarea echipei", a spus Ostaficiuc.

Afacere între prieteni

Pretenţiile lui Marian Iancu pentru cedarea pachetului de acţiuni deţinut de BkP, cifrate la 20 de milioane de euro, nu îl sperie pe Ovidiu Tender.

Valoarea capitalului social reprezentat de cele peste 65% din acţiunile BkP-ului se cifrează la 14 milioane de euro, însă este de aşteptat ca cel care vinde să ceară mai mult. Astfel, o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai CJT şi reprezentanţi ai omului de afaceri, a fost mandatată să negocieze afacerea cu Marian Iancu.

"Pentru mine este important ca echipa Politehnica să fie salvată din această situaţie, indiferent de investitorul care ar putea să apară. M-aş bucura dacă ar fi timişorean şi dacă ar reprezenta spiritul Timişoarei", a mai spus Constantin Ostaficiuc.

Tranzacţia, anunţată în Piaţa Operei

Marţi seara, pentru a treia oară în mai puţin de o săptămână, suporterii timişoreni au împânzit Piaţa Operei din Timişoara, continuându-şi protestele la adresa FRF, îmbrăcaţi cu toţii în alb, pentru a simboliza puritatea suporterilor într-un fotbal pe zi ce trece mai murdar. Implicarea lui Ovidiu Tender la echipă a fost anunţată de la balconul Operei de interpretul de muzică populară Laza Cnejevici, amic al omului de afaceri bănăţean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite