FC Porto, exclusă din Ligă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Porto, campioana Portugaliei, a fost exclusă, ieri, de UEFA din următoarea ediţie a Ligii Campionilor, pentru tentative de corupere a arbitrilor în cadrul scandalului "Fluierul Aurit".

FC Porto, campioana Portugaliei, a fost exclusă, ieri, de UEFA din următoarea ediţie a Ligii Campionilor, pentru tentative de corupere a arbitrilor în cadrul scandalului "Fluierul Aurit". Porto, care a câştigat Liga Campionilor în 2004, a precizat că va face apel la decizia UEFA.

Gruparea lusitană a fost găsită vinovată de tentative de corupere a arbitrilor în sezonul 2003-2004 de către Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia şi a fost penalizată, la 9 mai, cu şase puncte, însă a renunţat să facă apel deoarece îşi asigurase deja titlul.

Potrivit presei portugheze, FC Porto a fost exclusă din Liga Campionilor pentru un sezon de către Comisia de Disciplină a UEFA, reunită într-o videoconferinţă.

Cotidianul "Record" scrie că hotărârea UEFA s-a luat în baza unui articol din Regulamentul de Competiţii pentru Liga Campionilor, conform căruia, pentru ca un club să fie înscris în Liga Campionilor nu "poate să fie sau să fi fost implicat în vreo activitate privind aranjarea sau influenţarea unui joc la nivel naţional sau internaţional".

Acuzaţii grave

Faptele pentru care Porto a fost sancţionată şi pentru care preşedintele clubului, Jorge Pinto da Costa, a fost suspendat doi ani au început în aprilie 2004, în cadrul scandalului "Fluierul Aurit", privind un presupus trafic de influenţă în fotbalul profesionist.

Comisia de Disciplină a forului portughez a explicat că FC Porto a scăpat de retrogradare doar pentru că experţii consultaţi nu au putut dovedi, vizionând meciuri, că acestea au fost "trucate". Potrivit rezultatelor anchetei, arbitrii au fost însă efectiv "cumpăraţi" şi au primit pedepse de până la şase ani de suspendare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite