Exportăm în lumea a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Papp este singurul jucător român din campionatul intern care a ajuns în această vară într-una dintre ligile puternice din Europa. În rest, am trimis jucători doar în ţări precum Cipru, Bulgaria, Ucraina sau Azerbaidjan.

Deşi Dumitru Dragomir susţine mereu că prima ligă fotbalistică a României, pe care o păstoreşte de 16 ani, este unul dintre cele mai puternice campionate de pe „Bătrânul Continent", realitatea îl contrazice flagrant.

Doar un singur jucător român, Paul Papp, a reuşit să-i impresioneze pe scouterii dintr-un campionat puternic în 2012, aşa că internaţionalul de 23 de ani s-a transferat în această vară de la FC Vaslui la Chievo Verona. Clubul italian, care a terminat pe locul 10 ultimul sezon din Serie A, a plătit două milioane de euro pentru 75% din drepturile federative ale fundaşului. Ajuns la 31 de ani, Vlad Munteanu a decis să se întoarcă în Germania, după ce în ultimul an şi jumătate a jucat pentru Dinamo şi Concordia Chiajna, dar n-a reuşit să obţină decât un contract la Erzgebirge Aue, echipă de subsolul clasamentului în 2. Bundesliga.

moţi joacă la campioana bulgariei

În rest, jucătorii din Liga I n-au ajuns decât în campionate de mâna a doua sau a treia, precum cele din Cipru, Bulgaria sau Azerbaidjan. Dan Alexa a ajuns la Anorthosis Famagusta, unde va fi antrenat de fostul tehnician al Stelei, Roni Levi.

De asemenea, doi dintre componenţii de bază ai lui Dinamo, din sezonul trecut, Adrian Scarlatache şi Cosmin Moţi, s-au transferat la vicecampioana din Azerbaidjan, Khazar Lankaran, respectiv la campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad. Ex-stelistul Eric Bicfalvi va juca la Volin Luţk, în Ucraina, grupare care tocmai a pus pe liber alţi doi români, Janos Szekely şi Mihăiţă Pleşan.

Gigi Becali speră să dea lovitura cu Chiricheş

Patronul Stelei, Gigi Becali, speră că va bate toate recordurile în materie de transferuri externe.  „I-am zis lui Victor (n.r: Becali) că în câţiva ani o să vând jucători de 100 de milioane de euro. Pentru că eu prevăd viitorul, eu aşa m-am îmbogăţit. Nea Mitică Dragomir a zis de 30 de milioane de euro pe Chiricheş. Eu o să cer 15, bani pe care îi voi lua sigur în iarnă. O să vedeţi că aşa va fi", a spus Becali. „Steaua va ridica echipa naţională, iar Piţurcă nu e prost. El vede şi îi convine când are o echipă deja formată. Eu îi dau Mercedesul, iar el mai trebuie să îi pună masca, să umble un pic la faruri şi emblema s-o pună, că e cam ruginită acum. Îi dau tracţiune pe faţă, pe spate, tot. Numai direcţia s-o dea el", a menţionat Becali.

2,3 milioane de euro e suma totală care a intrat în conturile cluburilor din Liga I în urma transferurilor din această vară.

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite