Executaţi în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo s-a făcut de râs aseară în faţa suedezilor de la Elfsborg şi prezenţa în continuare a roş-albilor în Cupa UEFA pare acum doar o glumă proastă Walter Zenga a atenţionat înainte

Dinamo s-a făcut de râs aseară în faţa suedezilor de la Elfsborg şi prezenţa în continuare a roş-albilor în Cupa UEFA pare acum doar o glumă proastă

Walter Zenga a atenţionat înainte de meci că echipa suedeză nu trebuie tratată superior. Şi câtă dreptate a avut! Păcat că italianul nu a reuşit să le insufle această idee şi propriilor jucători. Dinamoviştii au evoluat lamentabil aseară, aducându-ne aminte de "episoade" vechi, precum 17 Nentori Tirana sau Knattspyrnufelag.

După reconfortanta victorie de la Iaşi, prima în era Zenga, din campionat, 5-2 cu Poli, campionii au crezut că simpla lor prezenţă pe teren le va aduce şi victoria cu Elfsborg. Ba chiar începutul partidei a fost de partea roş-albilor care au marcat destul de repede prin Niculescu. A fost doar o iluzie. Pentru că nordicii nu s-au speriat, şi-au văzut de jocul lor şi au reuşit ca în 22 de minute să întoarcă scorul în favoarea lor, golul al doilea fiind realizat şi cu largul concurs al lui Lobonţ.

Admonestaţi de fani

Zenga a sesizat că echipa sa este la pământ şi, la pauză, i-a trimis în luptă pe Bratu şi Mărgăritescu. Dar, faţa dinamoviştilor a rămas la fel de posacă precum ploaia mocănească, din mitanul secund. Lipsiţi de orice fel de clarviziune în atac, cu multe greşeli personale, Dinamo a arătat ca o echipă judeţeană, incapabilă să pună presiune pe suedezi.

Imediat, ne-am adus aminte de episoade mai triste din istoria bucureştenilor, când aceştia au fost umiliţi de albanezii din Tirana sau de "pescarii" islandezi. Neputinţa dinamoviştilor se putea transforma într-un dezastru dacă Lobonţ n-ar mai fi salvat câteva situaţii critice ale nordicilor. Meciul s-a terminat cu huiduielile fanilor la adresa favoriţilor şi scandările: "Ruşine să vă fie!" şi "Nu ne meritaţi!".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite