Euroratangiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratările monumentale ale lui Victoraş Iacob (în Steaua-Arsenal), Pierre Boya (în Rapid-Nurnberg) şi Andrei Mărgăritescu (în Elfsborg-Dinamo) au arătat de ce echipele noastre n-au faţă de

Ratările monumentale ale lui Victoraş Iacob (în Steaua-Arsenal), Pierre Boya (în Rapid-Nurnberg) şi Andrei Mărgăritescu (în Elfsborg-Dinamo) au arătat de ce echipele noastre n-au faţă de fazele importante ale competiţiilor continentale

Săptămâna aceasta a fost una dintre cele mai amare din istoria participărilor echipelor româneşti în competiţiile europene.

Din cele trei meciuri disputate de Steaua, Rapid şi Dinamo, cu Arsenal, Nurnberg şi Elfsborg, trei ratări imense au rămas imprimate pe retina suporterilor români. Fără să fie neapărat principalii vinovaţi pentru fiascoul european al României, cei trei jucători au sintetizat perfect motivele pentru care Cupa UEFA şi Liga Campionilor nu ne mai priesc.

De prima "minune" au avut parte steliştii, la meciul de marţi cu Arsenal Londra (0-1). La scorul de 0-0, când Steaua traversa cea mai bună perioadă a actualului sezon, Victoraş Iacob a scăpat singur cu Almunia, având şansa de a aduce o victorie preţioasă vicecampioanei României. A încercat o execuţie pretenţioasă şi a ratat incredibil.

Pentru ca lecţia de pragmatism a englezilor să fie totală, la scurt timp a venit singurul gol al meciului după un şut perfect, din interiorul careului, al lui Robin van Persie. Steaua nu a mai reuşit să revină şi a terminat cu capul sus meciul cu liderul din Premier League, dar fără niciun punct.

Pierre, pierdut pe teren

Joi a intrat în jocul ratărilor monumentale camerunezul Rapidului, Pierre Boya, de această dată într-un meci de Cupa UEFA. La scorul de 2-1 pentru Nurnberg, atacantul rapidist ar fi putut aduce o egalare care să menţină în joc echipa sa până la final. Imediat după ce nemţii au preluat conducerea prin Misimovic, Boya s-a trezit singur în careu cu mingea la picior, dar nu a putut marca un gol simplu.

De altfel, Boya a mai avut o asemenea performanţă şi în prima repriză, când a ratat singur cu Blazek. Egalarea a venit târziu pentru Rapid, care a dat cu piciorul astfel celei de-a treia calificări consecutive în grupele Cupei UEFA.

La scorul de 1-0 în Suedia, un gol ar fi adus lui Dinamo calificarea în dauna lui Elfsborg. Şi golul izbăvirii ar fi putut veni din gheata lui Mărgăritescu, scăpat singur cu portarul scandinavilor.

Mijlocaşul dinamovist probabil că s-a relaxat cu o zi înainte de meci privind partida de Ligă Lazio - Real Madrid, unde Van Nistelrooy, scăpat singur cu Balotta, a executat o scăriţă de manual, marcând pentru spanioli. Tot o scăriţă a încercat şi "Chinezul" în Suedia, numai că balonul trimis slab a fost deviat pe lângă poartă de portarul suedezilor. O altă calificare ratată.

>> Da, aşa este, aveţi dreptate cu aceste faze. Fotbaliştii noştri au valoare, însă doar pentru Liga I, nu şi pentru grupele Ligii Campionilor sau a fazelor superioare din Cupa UEFA. Dacă erau buni jucau ca Mutu la Fiorentina sau Chivu la Inter

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite